Annonce
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Koreanerne Baek Ha Na og Jung Kyung Eun jubler efter deres sejr i finalen i damedouble ved Denmark Open. Der var lutter asiater i søndagens fem finaler i Odense Idrætshal, hvor der har været stort set fyldt på tilskuerpladserne hele ugen igennem. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Denmark Open har trods den manglende danske finaledeltagelse igen i år været en publikumssucces, og Badminton Danmarks direktør ser gerne, at verdens fjerdestørste turnering bliver i Odense i mange år endnu.
Annonce

Badminton: Denmark Open ser ud til at fortsætte som en markant sportsbegivenhed i Odense et godt stykke ud i fremtiden. Der er allerede indgået en aftale om, at Denmark Open spilles i Odense de næste to år til og med 2021. Men Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, ser gerne, at turneringen fortsætter på fynsk grund også længere ud i fremtiden.

- Inden for det næste års tid indleder vi forhandlingerne om den næste periode 2022-2025. Vi har været meget glade for samarbejdet med Odense Kommune og Destination Fyn, og umiddelbart tænker vi ikke på at flytte turneringen fra Odense, siger Bo Jensen til Sport Fyn, mens verdens bedste ketsjersvingere lader fjerbolden danse under søndagens finaler i den fyldte Odense Idrætshal.

Der har været stort set udsolgt med op mod 3000 tilskuere i Odense Idrætshal til hver af de seks konkurrencedage.

- Igen i år har det været en publikumssucces. Sidste år solgte vi 18.000 billetter, og vi har solgt flere i år. Så vi kan stort set ikke proppe flere mennesker ind i hallen, siger Bo Jensen.

Viktor Axelsen på vej ind i Odense Idrætshal til lørdagens semifinale, som han tabte efter en tæt kamp mod kinesiske Chen Long. Spillerne er tæt på publikum i Odense, og det er unikt blandt verdens store badmintonturneringer. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce

Overvejelser om flytning

Der er overvejelser om at flytte turneringen til den større arena på Ørbækvej, Jyske Bank Arena, hvor der kan være 4000 tilskuere - cirka 1000 mere end i Odense Idrætshal.

- Vi ville kunne sælge flere billetter i arenaen, og logistisk vil det også være bedre, for der er bedre udenomsfaciliteter. Men til gengæld vil det være et stort spørgsmål, om vi i arenaen kan skabe en lige så intim og intens stemning som her i Odense Idrætshal, hvor tilskuerne er med til at skabe en gryde rundt om banen, siger Bo Jensen.

I Odense Idrætshal er tilskuerne helt tæt på banerne, og det er med til at højne oplevelsen for alle parter.

- Vi har noget unikt her i Odense Idrætshal, som man ikke kan opleve andre steder på World Touren. Spillerne elsker at være her, og når spillerne forlader banen, går de lige forbi publikum, som giver dem high five, og tilskuerne får mulighed for at få autografer, påpeger Bo Jensen.

Annonce

En af verdens største

Denmark Open har været afviklet i Odense siden 2007, og de senere år er præmiesummen øget markant, så den har status som en af verdens største turneringer. I år er præmiesummen 775.000 dollar (cirka 5,2 millioner kroner).

- Denmark Open er verdens fjerde største turnering målt på præmiesum, konstaterer Bo Jensen.

Igen i år bliver finalerne ved Denmark Open uden danske spillere. Men det går ikke ud over tilskuerinteressen, at det er lutter asiater, der kæmper i søndagens finaler.

- Alle verdens bedste spillere kommer, og det er lige så svært at vinde Denmark Open som at vinde VM eller OL. Det er ikke noget, man bare lige gør. Men det var tæt på, at vi havde fået Viktor Axelsen i finalen i år, og hvis det var lykkedes, ville det have været en turnering til et rent 10-tal. Nu blev det en turnering til 9,9, lyder bedømmelsen fra badminton-direktøren.

- Men vi er glade for, at vi havde tre danskere med fremme til de afgørende kampe, siger Bo Jensen om de tre kvartfinalister i herresingle, Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke.

Annonce

Værdifulde erfaringer

Hos Destination Fyn er der også opbakning til Denmark Open.

- Vi har ingen planer om ikke at fortsætte med turneringen i Odense Idrætshal. Vi ser gerne, at vi kan forlænge samarbejdet med Badminton Danmark, siger Jakob Staun, eventchef for Destination Fyn.

At Denmark Open vender tilbage til Odense år efter år er en del af forklaringen på succesen.

- Med en tilbagevendende begivenhed kan vi bygge videre på de erfaringer, vi får. Det er i modsætning til de enkeltstående begivenheder som et VM eller EM, siger Jakob Staun.

- Spillerne er glade for at være her, og med større opvarmningsareal og players lounge har spillerne bedre forhold her end ved All England, påpeger Jakob Staun.

- Men hvis der kommer et krav fra BWF (det internationale badmintonforbund, red.) om flere tilskuerpladser, så er det godt, at vi har en plan B i baghånden med arenaen, siger Jakob Staun.

Men de næste to år spilles Denmark Open igen i Odense Idrætshal i uge 42.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce