Annonce
Sport

Badmintonchef: Herresingler giver grund til OL-optimisme

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke leverede flot spil under det netop overståede Denmark Open.

Det blev ikke til danske trofæer i Denmark Open i badminton, der sluttede søndag.

Men turneringen gav alligevel grund til optimisme frem mod det kommende OL, der afvikles i Tokyo til næste sommer.

Det siger sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom, der så nogle gode takter blandt herresinglerne i Odense.

- Hvis de kan holde det niveau, så står vi rigtig fint mod OL i herresingle, siger han.

Både Anders Antonsen og Ramus Gemke nåede kvartfinalerne, hvor sidstnævnte endda pressede verdensetteren Kento Momota ud i tre sæt.

Og Viktor Axelsen viste for alvor, at han er tilbage i topform, efter den skade der har holdt ham ude det meste af sæsonen.

Den tidligere verdensmester spillede sig som den eneste dansker i semifinalen, hvor det blev til nederlag i tre tætte sæt til den kinesiske stjerne Chen Long.

Lige nu ligger Antonsen og Axelsen højt nok på ranglisten til at kvalificere sig til OL.

- Anders er et godt sted, men det vidste vi godt. Hvis Anders og Viktor kan holde det niveau, så har vi to herresingler, som jeg mener, har niveauet til at spille med om OL-medaljer - det synes jeg, at deres spil har bevist.

- Og det er selvfølgelig bedre, frem for hvis vi kun havde én potentiel medaljekandidat, siger Meibom.

Han mener dog stadig, at dansk badminton generelt har færre medaljechancer end ved de forudgående OL.

Det skyldes især et større generationsskifte i doublekategorierne, som tidligere har hentet flere OL-medaljer hjem til Danmark.

- Vi har færre skud i bøssen til OL i 2020, end vi havde i 2016 og i 2012, men det har vi vidst i en periode, og jeg mener stadig, at vi er konkurrencedygtige til at tage medaljer til OL i 2020, siger han.

Han håber, at Danmark kvalificerer sig i samtlige fem kategorier, selv om det ser svært ud i både damedouble og mixeddouble, hvor de danske par ligger et stykke nede på verdensranglisten i øjeblikket.

Nogle af dem, der kæmper for OL-kvalifikationen, er damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen.

De ligger som den bedst placeret danske damedouble som nummer 27 på verdensranglisten, og den placering skal gerne veksles til en plads blandt de 16 bedste i løbet af det næste halve år, hvis OL-billetten skal i hus.

- Det kan godt lade sig gøre, men det kræver virkelig noget af os. Det er svært, for der er kamp om pladserne, og damedoublekategorien er rimelig hård for tiden, siger Maiken Fruergaard.

Doublen røg ud af Denmark Open i første runde og har generelt ikke fundet helt samme form, som parret havde sidste år.

- Der er mange, der topper lige nu, fordi OL nærmer sig, og det gør vi bare ikke lige, og det gør det også endnu sværere for os at få troen på det, siger hun.

Siden badminton kom fast på OL-programmet i 1992, har Danmark hentet otte medaljer og kun ved OL i 2008 har de danske badmintonspillere ikke hentet en medalje.

OL afvikles fra 24. juli til 9. august næste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce