Annonce
Nyborg

Badevand i top: Nyborgs strande blandt de bedste

Vandet her ved Fyns Badestrand i Nyborg er noget af det reneste, man kan hoppe i. Foto: Michael Bager
Ifølge Friluftsrådet har Fyns Badestrand ved Knudshoved og Storbæltsbadet på Østerøvej noget af Danmarks reneste badevand.

Nyborg: To af Nyborgs badestrande har noget af det reneste badevand, der findes i Danmark.

Det konstaterer Friluftsrådet efter at have udtaget prøver af badevandet ved samtlige landets 220 Blå Flag-Strande.

Friluftsrådet tildeler kommuner med badestrande det eftertragtede Blå Flag efter en lang række kriterier.

Blandt dem er et så lavt indhold af bakterier i badevandet som muligt.

Og efter at have udtaget badevandsprøver ved samtlige de mange Blå Flag-strande kan Friluftsrådet konstatere, at Fyns Badestrand og Storebæltsbadet ligger helt i top.

Badevandsprøverne er blot et af mange krav til Blå Flag-Strande.

De skal for eksempel også være rene og velholdte med gode toiletforhold og mulighed for affaldssortering.

Og der skal enten være livreddere eller nem adgang til livredningsudstyr på strandende.

Annonce

På top 20-listen

Friluftsrådet sørger for at få udtaget prøver af badevandet mindst ti gange i løbet af sæsonen.

Og det er især colibakterier og enterokokker, der bliver holdt øje med.

Begge typer af bakterier kan nemlig føre til infektioner og fremkalde sygdomme som diarré og blærebetændelse.

Ifølge Friluftsrådet er Fyns Badestrand og Storebæltsbadet i top 20 på listen med de strande i Danmark, hvor badegæsterne kan hoppe i det reneste vand.

De tre andre Blå Flag-strande i Nyborg Kommune - ved campingpladsen i Grønnehave, Hotel Nyborg Strand og Kongshøj Camping - ligger solidt placeret i midterfeltet af danske strande med det reneste badevand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

112

Tyv stjal værktøj

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce