Annonce
Sydfyn

Badehuslotteri annulleret: Politikere skal først finde ud af, hvilken lokalplan der gælder

Ærø Kommune annullerer badehuslotteriet. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
På grund af nye oplysninger i sagen om badehus nummer 5 på Eriks Hale har kommunen valgt at annullere sin badehuskonkurrence.

Marstal: Lodtrækningen om at blive ejer af et badehus på Eriks Hale er skudt til hjørne.

Det skete, da politikerne i teknik-, miljø- og havneudvalget på deres møde torsdag skulle specificere, hvad det vil sige at have tilknytning til Ærø.

I lodtrækningsmaterialet har der nemlig manglet en specifikation af, hvem der kan deltage i lodtrækningen om at få mulighed for at genopføre badehus nummer 5, som væltede i en storm i 1990'erne.

Men politikerne nåede slet ikke så langt som til at lave en specifikation, for imens konkurrencen har været i gang, er der kommet flere oplysninger i sagen, og det har fået politikerne til at annullere konkurrencen, forklarer udvalgsformand Lennart Mogensen (V).

- Søfartsmuseet i Marstal har været i arkiverne og fundet en masse materiale om badehusene på Eriks Hale, og det viser sig, at der faktisk er forsvundet flere badehuse på Eriks Hale end bare badehus nummer 5. Ifølge den gamle lokalplan, lavet af Marstal Kommune, måtte et badehus ikke genopføres, hvis det var forlist, og spørgsmålet er så nu, hvem der har ret til at genopføre huset, efter at Ærø Kommune har lavet en ny lokalplan for området. Det har vi allieret os med en advokat fra Svendborg til at finde ud af, forklarer Lennart Mogensen.

Flere hundrede mennesker har ellers meldt sig til badehuskonkurrencen, men den er altså blevet annulleret.

- Det har vi været nødt til, for vi kan ikke sidde og skrive ud til hver enkelt konkurrencedeltager om, hvad det vil sige at have tilknytning til Ærø. Vi har heller ikke lavet den specifikation endnu, da vi jo først skal finde ud af, hvor vi står, og hvad vi må, forklarer Lennart Mogensen.

Men burde I ikke have haft styr på det, inden I satte en storstilet konkurrence i gang?

- Jo, det kan man sige. Vi tog udgangspunkt i den indsigelse, der var kommet fra den tidligere ejer, og det skulle vi så nok ikke have gjort, da der efterfølgende er kommet flere oplysninger i sagen, forklarer Lennart Mogensen.

Badehus nummer 5 forsvandt under en storm i 1995 (ikke i 1999, som det tidligere har været skrevet), og det viser sig også, at flere badehuse væltede tilbage i en storm i 1941.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce