Annonce
Nyborg

Badebroer til 1,6 millioner kroner i sørgeligt forfald

To arkitekttegnede broer, der skulle fornøje byens badegæster, er i stedet blevet en belastning for Nyborg Kommune.
Annonce

Nyborg: Når politikerne i Nyborg Kommunes erhvervs- og udviklingsudvalg mandag mødes, bliver en af deres opgaver at finde en grimasse, der kan passe.

Når de når til dagsordenens punkt 9 - "Status på badebroer december 2019" - vil flere af dem i deres stille sind formentlig fortryde, at de for snart tre år siden spenderede 1,6 millioner skattekroner på to arkitekttegnede badebroer.

For status på de to broer ved henholdsvis Fyns Badestrand og Hesselhuset er sørgelig.

Broen ved Fyns Badestrand er endda for længst pillet ned igen.

Og broen ved Hesselhuset har det så svært med strandens vind og vejr, at vedligeholdelse og op- og nedtagning koster kommunens skatteborgere endnu flere penge.

Annonce

Fejlplaceret

Fyens Stiftstidende kunne i sommer fortælle den opsigtsvækkende historie om en regelret fejlplacering af den nye badebro på Fyns Badestrand.

Eller som Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling beskriver det i et notat til mandagens udvalgsmøde:

"Da broen skulle sættes op i foråret 2019, kunne vi konstatere, at stranden havde flyttet sig. En kysttekniker har vurderet, at miljøet på stedet ikke er egnet til den type anlæg".

Og eftersom en ulykke jo sjældent kommer alene, kunne Fyens Stiftstidende i sommer også berette om den periodevise lukning af den nye badebro ved Hesselhuset.

Her havde de arkitekttegnede brofag det med at falde af og ned på bunden af Storebælt.

Om årsagen til de løse brofag skriver teknik- og miljøafdelingen i notatet blandt andet, at "brostolperne bevæger sig i løbet af vinteren, og hullerne til gevindstængerne passede ikke længere i foråret".

Annonce

Aldrig op igen

Teknik- og miljøafdelingen konstaterer i øvrigt også, at det koster 70.000 kroner om året at sætte badebroen ved Hesselhuset op og pille den ned.

Den slags udgifter er der dog ikke til badebroen på Fyns Badestrand, eftersom den aldrig kommer op at stå der igen.

Til gengæld skal politikerne i erhvervs- og udviklingsudvalget - ud over at finde en grimasse, der kan passe - tage stilling til, om det er værd at gå videre med planer om at genplacere den tørlagte badebro fra Fyns Badestrand på stranden ved Strandhøjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce