Annonce
Indland

Babydrømme brister for unge kvinder

De computerstyrede babyer er meget avancerede og kan indstilles på forskellige sværhedsgrader, hvor den sværeste svarer til et kolikbarn.

Ved hjælp af en computerstyret babydukke har seks elever fra CSV Sydøstfyn fundet ud af, at forældrerollen er hårdere, end de troede

Annonce

SVENDBORG: Seks unge kvinder fra CSV (Center for Specialundervisning for Voksne, red.) i Svendborg har den sidste halvanden uge været en del af et pilotprojekt, der skal få dem til at tænke sig om en ekstra gang, før de beslutter sig for at blive gravide.

Kvinderne, som er mellem 18 og 23 år, ønskede alle indtil for ganske nylig at blive mødre.

Alle blev udstyret med en datastyret dukke, der græder, spiser og skal have skiftet ble ligesom et rigtigt spædbarn, og allerede efter få dage skiftede kvinderne mening.

Faktisk har fem af de seks deltagere bedt om at få slukket deres baby før tid.

De computerstyrede babyer er meget avancerede og kan indstilles på forskellige sværhedsgrader, hvor den sværeste svarer til et kolikbarn.
Annonce

En form for identitet

Eleverne på CSV er udviklingshæmmede eller mennesker med senhjerneskade eller sociale problemer.

- Mange af vores kvindelige elever har et stort ønske om at blive mødre og herigennem få en identitet, siger Signe Bang, som er lærer på skolen.

Men det er ikke uproblematisk, når en elev på CSV bliver gravid. De sociale myndigheder er med lige fra starten, fordi der er en risiko for, at forælderen ikke har overskud til at tage sig ordentligt af barnet, og er det tilfældet, bliver det fjernet. Hvilket er sket flere gange.

Annonce

Måske fast tilbud

I Svendborg er de computerstyrede babyer nye, men i Vejle Kommunale Ungdomsskole har man anvendt metoden i seks-syv år. Projektleder Sisse Baklund er begejstret.

- Det er det bedste pædagogiske værktøj, jeg nogenside har arbejdet med, siger hun.

Sisse baklund arbejder med unge med indlæringsvanskeligheder, og det er obligatorisk for både piger og drenge at tilbringe tid med babydukken.

- Jeg kan mærke, at de unge bliver mere realistiske i forhold til, hvor meget det kræver at være forælder, siger hun.

Projektet med de datastyrede dukker fortsætter den næste halvanden uge, og bliver det en succes, overvejer Svendborg Kommune at gøre det til et fast tilbud for både mennesker med særlige behov, unge par og måske kommunens 10. klasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce