Annonce
Faaborg-Midtfyn

Babyboom på Midtfyn: Ny vuggestuegruppe åbner i Ringe

Kim Aas Christensen (S) glæder sig over det midtfynske babyboom. Foto: Kim Rune
Fra årsskiftet åbner 12 nye vuggestuepladser i Ringe, som kan søges frem til den 17. november 2019, hvis man ønsker opstart d. 1. januar eller 1. februar.

Faaborg-Midtfyn: Kommunalbestyrelsen besluttede tirsdag aften, at der skal oprettes en ny vuggestuegruppe i Ringe, fordi der i det seneste år er kommet flere 0-2-årige børn til Ringe-området.

Løsningen på den positive udfordring bliver, at den eksisterende børnehave Hættegården laver otte af børnehavepladserne om til 12 vuggestuepladser.

Formand for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S), siger i en pressemeddelelse fra kommunen om beslutningen:

- Først og fremmest glæder jeg mig over, at der kommer flere børn og børnefamilier til vores kommune. Det er jo en positiv udfordring for os lokalpolitikere, og der var enstemmighed hele vejen rundt om løsningen med at oprette nye vuggestuepladser i Hættegården. På den måde sikrer vi nemlig, at alle 0-2-årige i området kan tilbydes god og tryg pasning i de kommende år. Og vi politikere får tid til at se på løsninger, som kan dække behovet på den længere bane.

Annonce

Opskrivning 13. til 17. november

Forældre, der ønsker at skrive deres barn op til de nye vuggestuepladser, kan gøre dette via den digitale pladsanvisning.

Hvis man ønsker plads fra d. 1. januar eller 1. februar 2020, skal opskrivning ske d. 13. – 17. november.

Du finder den digitale pladsanvisning her:

https://www.fmk.dk/selvbetjening/familie-boern-og-unge/digital-pladsanvisning/ . Telefonnummeret til pladsanvisningen er: 72 53 32 33

Sådan omlægges pladserne

Etableringen af de 12 nye vuggestuepladser sker blandt andet ved, at Hættegården - som pt. er under ombygning til at blive en integreret institution - udvides med en skovhytte, så institutionen kan rumme flere børn.

Der laves også mindre justeringer af lokaler og bygninger, og en enkelt af børnehavegrupperne vil frem til påsken 2020 fungere som udegruppe og dermed overlade deres indendørsfaciliteter til vuggestuebørnene.

Kim Aas Christensen siger i pressemeddelelsen:

- Hættegårdens kendetegn er natur og udeliv i skoven, på legepladsen og i værkstedet. Jeg ser meget frem til, at vi fra årsskiftet også kan tilbyde forældrene, at deres børn får en hverdag, hvor de får lov at udforske og undersøge naturen, og hvor de gennem leg, læring og nysgerrighed lærer om elementerne i naturen og årstiderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce