Annonce
Albaniserien

B1913 er ramt af ferieproblemer - men ikke færdige

Kvinderne fra B1913 har ikke tænkt sig at lægge sig ned denne sæson. Her ses de i kamp mod Vejle i 2013. Foto: Benny F Nielsen
Efter en tredjeplads i sidste sæson er traditionsklubben B1913 er startet sæsonen med to skrivebordsnederlag i kvindernes Fynsserie. Det er en tendens, man efterhånden er vant til at se i rækken.

Et af de fynske flagskibe på fodboldscenen, og sidste års tredjeplads i kvindernes Fynsserie, er startet sæsonen i landets fjerdebedste række med to skrivebordsnederlag til Tårup IF og Kildemosens BK. Netop Kildemosens BK fik også en skrivebordssejr over klubben fra Campus Road i sidste sæsons afgørende kamp. Her lå de to klubber side om side, men sejren til Kildemosens BK gav dem sæsonens 2. plads. I øvrigt den 3. i træk.

Det er skidt nyt for Odense-klubben, der siden foråret 2018 kun har haft et enkelt kvindeseniorhold. Julie Wisborg, der er kontaktperson for holdet, gør det dog klart, at det ikke noget der vil fortsætte. Forskellige omstændigheder har ført til en besværlig opstart i klubben, men hun forviser om, at klubben bestemt vil kæmpe med i rækken.

- Det er i den grad planen at vi skal stille hold, selvom vi ikke har den bredeste trup lige nu, forklarer Julie Wisborg. Vi har mange studerende på holdet, og da de stadigvæk har sommerferie fra studiet, er vi ramt af ferie.

Annonce

Ikke en ny tendens

Denne sæsons kampafbud fra B1913 er langt fra de første af sin slags. Faktisk skal vi helt tilbage til foråret 2017 for at finde en sæson, hvor holdet ikke smed håndklædet i ringen før en eller flere kampstarter.

Det er dog ikke en tilbøjelighed, kvinderne fra B1913 står alene med. I Fynsserien, hvor der spilles halvårlige sæsoner, skal man tilbage til foråret 2011 for at finde den sidste sæson, hvor der ikke var nogen afbud og skrivebordssejre. I gennemsnit har der i perioden været over 2 hold pr sæson, som har meldt afbud til en eller flere kampe.

Næste kamp på programmet for B1913 er på tirsdag, hvor modstanderen er Tåsinge f. B. Julie Wisborg forventer at holdet stiller til start.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce