Annonce
Rejser

B&B på Stevns: Her får du lyst til at købe værelset med hjem

Der er dækket op til middag i den romantiske have, hvor flere sidder to og to i par. Ved langbordet er der sikret coronapåbudt afstand, men man får alligevel fornemmelsen af social dining, når naboens gravhunde underholder hele selskabet. Foto: Anja Limkilde
Det er en sanselig oplevelse at besøge The Norrmans Bed & Breakfast på Stevns. Synet bliver stimuleret af forførende, farverig indretning, som man får lyst til at røre ved. Duftene og smagene tager det erfarne sommelier- og kok-værtspar sig af med en middag skabt af lokale, bæredygtige, økologiske råvarer.
Annonce

The Norrmans er en altomfavnende oplevelse. Om man sætter sig i en blød, kongeblå sofa, kører fingrene over tynde, gennemsigtige gardiner, der indrammer sengen, eller tager en dyb indånding med en krydret, sød duft af røgelse i næseborene.

Med udåndingen synker man ubesværet og uvægerligt dybere ned i roen på den sydøstsjællandske bed & breakfast, hvor indretningen emmer af Bali, Marokko og Ikea, og maden er lokal, det meste høstet i baghaven og tilberedt af en tidligere Relæ-kok, der sammen med sin sommelier-hustru overtog værtskabet på stedet. Eksklusivt, naturligt og helt igennem bæredygtigt.

The Norrmans Boutique B & B

The Norrmans Boutique Bed & Breakfast åbnede i foråret 2018.

Dengang var det Anna og Lars Norrman samt deres veninde Linda, der drev stedet. Men fra 2020 lod de værtsparret Fanny Waller og Scott Chancellor, tidligere sommelier og souschef på Relæ, overtage.

Filosofien bag stedet er bæredygtighed og naturlighed - både i maden og i bygningerne. Helt ind til isoleringen er plastic og unaturlige materialer fjernet i husene. Og i forhold til maden bliver en del dyrket på grunden eller fundet hos lokale avlere. Scott giver gerne en guide til lokale producenter, hvis du vil købe økologisk grisekød, mel eller andet med hjem.

Indretningen er eklektisk. En blanding af Bali, Marokko og Sverige, og det er et vanedannende miks. Derfor er det ikke sjældent, at gæster vil købe ting fra værelset med hjem. Og fra tid til anden får de lov. Derudover er der indrettet interiørbutik med træarbejde, lamper af skaller og smukke stoffer. Den tiltrækker også gæster, der ikke bor på stedet.

Restauranten er også åben for udefrakommende. Man kan spise aftensmad for 350 kroner for tre retter sammensat af køkkenet. Der er ingen fast menu. Den kommer ud af de råvarer, der er til rådighed på dagen.

Man kan overnatte i staldværelserne eller i villaen. I den sidste har man desuden køkken og stuer til rådighed. Priser per overnatning er fra 2000 til 3400 kroner inklusive middag og morgenmad.

Se mere på https://thenorrmans.com.

Annonce

Farverige værelser

Roen begynder på parkeringspladsen. Der er ingen biler eller asfalt i syne, kun blødt græs under hjulene og fødderne. The Norrmans Boutique Bed & Breakfast ligger midt på Stevns. 45 minutter syd for København og så tilpas langt væk fra alting, at det er helt vidunderligt.

På vej til lobbyen kommer man gennem en overdådig, grøn havestue og ind i restauranten, hvor der i før corona-tiden blev serveret social dining-middage ved et langbord.

Her tager svenske Fanny Josefsson Waller imod.

I år overtog hun og hendes mand, australske Scott Chancellor, værtskabet på The Norrmans. De står for den daglige drift. Og for at skabe middage fra jorden i køkkenhaven til langbordet i restauranten. Hun er sommelier, og han er kok. De forelskede sig, da de arbejdede på den københavnske Michelin-hædrede restaurant Relæ, inden de tog til Stevns for at udleve drømmen om deres sted med sund, etisk korrekt mad og varm, personlig betjening.

- Her er intet, der er privat, så I er velkomne til at kigge rundt over det hele, siger Fanny Waller, før hun fortæller historien om stedet:

The Norrmans er skabt af det svenske par Anna og Lars Norrman. De fandt gården, da de fulgte margueritruten fra Møn og hjem til København, og så besluttede de sig for at hoppe af hamsterhjulet og skabe et sted, hvor de kunne dyrke roen og indretning. Anna er en kreativ hvirvelvind, der har stylet og designet til boligmagasiner i hele Norden samt et svensk tv-program, og det er hende, der har skabt stemning med loppefund, antikviteter, balinesiske træarbejder, marokkanske fliser og en flig af Ikea.

Lars har til gengæld hænderne skruet ordentligt på og en passion for at bygge så naturligt som muligt. I løbet af et halvt år istandsatte parret villaen og stalden, så gæster kunne flytte ind på de 12 værelser, ligge i hængekøjen i skyggen af valnøddetræet eller spille petanque i ly af laden. De gjorde det hele selv, undtagen elektriciteten og VVS-arbejdet.

Arbejdet fortsætter stadig. Med indretning, fordi nyt kommer til, eller gæster køber lampen fra værelset med hjem. Der er også en hel butik med insta-venligt interiør på staldloftet. Med haven, hvor der gror roser og træer, jordbær og bregner, som lå den bag en engelsk herregård. Eller med vedligehold af husene, der ikke er Scott Chancellors stærke side, indrømmer han. Til gengæld har han styr på køkkenhaven, hvor han gennem måneder har puslet om grøntsagerne, der havner på aftenens middagsbord.

Annonce

Lokale smage

Fanny og Scott er kommet til netop for det. At tilføre smage til den sanselige oplevelse af stedet. Ved siden af jobbet som souschef på Relæ dyrkede Scott grøntsager og urter på tagterrassen på Amager for at lære at blive selvforsynende. Bag hestefoldene på The Normanns har han fået mere plads at boltre sig på. Her dyrker han økologiske grøntsager og forsøger at udnytte alt fra bladene til stokken af salaten. Det bliver til små serveringer, der knaser og læsker på en varm sommeraften.

Han har flyttet køkkenet ud til grillen, mens Fanny har dækket op på bordene, der står spredt ud over plænen. Vi sidder parvis, for de fleste er par på romantisk getaway, og kigger ud over hestefolden og solen, der nærmer sig trætoppene. Den har varmet godt igennem hele dagen og har været med til at understrege følelsen af at træde ind i en eksotisk oase.

På grillen kommer squash og blomkål. Med sovser eller krydderurter til får grøntsagerne lov til at brillere på tallerknerne. Brødet er lavet på lokalt mel og bliver spist med hjemmerørt smør. Desserten er jordbær og koldskål. Nordisk og enkelt. Serveret med en lille teske, der passer til de små bær.

Og mens vi mætte og veltilpasse ser solen farve himlen i pasteller, fortæller Scott, hvor i haven vi kan plukke flere af de syrlige, grønne jordbær.

Det gør vi selvfølgelig.

Villaen er indrettet med flere dobbeltværelser med eget bad og toilet. Men stuerne og køkkenet er fælles. Foto: Anja Limkilde
Maden er en vigtig del af opholdet på The Norrmans. Scott, der står i køkkenet, har en fortid på Noma, Amass og Relæ. Hans hustru har også arbejdet på nogle af Københavns bedste restauranter som sommelier. Foto: Anja Limkilde
En glasdør markerer indgangen til et af dobbeltværelserne i villaen. Tykke, tunge gardiner skærmer for indkig. En lille hængelås hænger på en krog, så man kan låse døren, hvis man vil. Det virker ikke, som om den bliver brugt flittigt. Foto: The Norrmans
Om sommeren går solen ned i hjørnet af haven, og man kan nyde strålerne, indtil de bliver fanget af buskene i baggrunden. Foto: The Norrmans
Går man på opdagelse i haven, er der små rum, siddepladser eller hængekøje, hvor man kan hvile en stund. Foto: The Norrmans
Hvert værelse har sit eget unikke udtryk. Anna Norrman har fundet inspiration i marokkansk, balinesisk og selvfølgelig nordisk design. Man kan ikke indrette uden farver, mener hun. Foto: The Norrmans
Gæsterne får en personlig introduktion til The Norrmans. Hvis man har lyst, kan man læse mere af historien bag stedet, når man sidder i ro og mag på sit værelse. Her bliver man bedt om at slappe af, slentre en tur i haven eller tage et varmt dyp i udendørsspaen. Og så bliver man introduceret til værtsparret Fanny og Scott og deres ideer om bæredygtighed. Foto: The Norrmans
Havestuen, hvor det frodige, grønne trives. Her er siddepladser til en regnvejrsdag og brætspil i et skab. Foto: The Norrmans
Havestuen, hvor det frodige, grønne trives. Her er siddepladser til en regnvejrsdag og brætspil i et skab. Foto: The Norrmans
Lamper og lys er både ude og inde med til at skabe hyggelige rum. Her hænger lamperne langs laden, og følger man dem, finder man ind i havestuen, der er fyldt med grønt. Foto: The Norrmans
Anna og Lars Norrman har åbnet villaens førstesal til kip og fritlagt bjælker. De hvidmalede brædder på væggen giver lidt svensk stemning til stuerne, der ellers er fyldt med møbler, tæpper og lamper inspireret af marokkansk design eller andre eksotiske steder. Foto: The Norrmans
Der er mange tekstiler i indretningen. Enten hænger de som gardiner for døre eller skaber luftige vægge mellem seng og værelse. Det giver stedet en stoflighed og hyggelig stemning. Foto: The Norrmans
Scott Chancellors tatoverede arme bevæger sig hurtigt hen over anretningerne. I sommerens aftensol tilbereder han middagen ved grillen, og gæsterne får den serveret i kullenes duft. Foto: Anja Limkilde
Det bugner af planter og grønt i indretningen på The Norrmans. Foto: Anja Limkilde
En kæde med lysende pærer fører de besøgende ind til havestuen og derefter lobbyen, hvor værtsparret tager imod. Foto: Anja Limkilde
I den parklignende have står stole i små grupper. Her spiser man middag eller drikker eftermiddagskaffen med hinanden. Foto: Anja Limkilde
Haven blomstrer i lilla lavendel, lyserøde roser og hvide magueritter. Der er skabt små rum og stier rundt i haven, som er fyldt med forskellige træer og buske. Der er også højbede med krydderurter og bagerst en kæmpe køkkenhave, hvor kokken henter dagens grøntsager. Foto: Anja Limkilde
Der er dækket op til middag i den romantiske have, hvor flere sidder to og to i par. Ved langbordet er der sikret coronapåbudt afstand, men man får alligevel fornemmelsen af social dining, når naboens gravhunde underholder hele selskabet. Foto: Anja Limkilde
Fanny Waller serverer vin til maden og fortæller om de små retter, som hendes mand har tilberedt. Foto: Anja Limkilde
Der er stoflighed og strukturer, man får lyst til at røre ved i indretningen af værelserne på The Norrmans: Velourpuder på sengen. Rå, hvidmalede brædder på vægge og lofter og en grøn farve, der både er mat og blød som kontrast. Foto: Anja Limkilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce