Annonce
Sydfyn

Børsen har brugt nedlukningen til at bygge om: Nu er gastropubben klar til den store genåbning

Børsen har fået nyt gulv og nyt køkken under nedlukningen. Her ses stedets ejer, Launy Lindahl. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Gastropubben har udnyttet nedlukningen til at få nyt gulv og køkken. Ombygningen har kostet cirka en halv million kroner.

Svendborg: Hvad gør man, når man bliver tvunget til at holde lukket i fire måneder?

Man bygger om.

Hos gastropubben Børsen har der - trods nedlukningen - været fuld aktivitet i de sidste mange måneder. Hele gulvet er blevet banket op og erstattet af et nyt, lysegråt gulv, og samtidig er hele køkkenområdet blevet renoveret.

Annonce

Stedets ejer, Launy Lindahl, forklarer, at han længe har drømt om at renovere Børsen, men at det har været svært at komme i gang med.

- Vi har gået og lavet lappeløsninger, for en større ombygning kræver jo, vi holder lukket, og det har vi helst ikke villet, forklarer han.

Så da nedlukningen ramte Danmark i december, var Børsen hurtig til at organisere ombygningen.

-I januar kørte smittetallene op og ned, og der kunne vi godt se, at det ville tage noget tid, før vi fik lov til at åbne igen. Så vi besluttede at gå i gang med renoveringen, forklarer Lindahl, som kun vil komme med et forsigtigt bud på, hvad ombygningen har kostet.

- Det er svært at sige, hvad sådan noget koster, men det har ikke været billigt. Jeg vil tro, at det har kostet os omkring 500.000 kroner, siger han.

Launy Lindahl i køkkenet sammen med kokken Rasmus Riis. Foto: Andrea Bisgaard

Han har ejet og drevet Børsen i 36 år, og selvom stedet flere gange er blevet bygget om, så har det altså aldrig været muligt at give stedet den helt store tur.

Ud over nyt køkken og gulv, er væggene blevet udsmykket med nye billeder.

Launy Lindahl har fundet gamle fotografier fra dengang Børsen åbnede i 1984 frem og fået dem forstørret til væggene.


Billederne skal minde mig og mine gæster om, hvad Børsen var for 36 år siden, da stedet åbnede. For Børsen har været igennem mange forandringer. Nu er vi en gastropub, og billardbordet, som er sænket ned i gulvet, har ikke været fremme i fire år.

Launy Lindahl, ejer af Børsen


- Billederne skal minde mig og mine gæster om, hvad Børsen var for 36 år siden, da stedet åbnede. For Børsen har været igennem mange forandringer. Nu er vi en gastropub, og billardbordet, som er sænket ned i gulvet, har ikke været fremme i fire år, siger han og griner.

Plads til 150 mennesker

Når Børsen slår dørene op onsdag klokken 10, bliver det til en ny virkelighed.

For udover at vise coronapas, skal gæsterne også bestille bord mindst 30 minutter før de ankommer. Og det er Børsen ikke vant til.

- Jeg kan sagtens forstå, at folk ikke må vade rundt og lede efter et bord. De skal selvfølgelig anvises en plads. Men jeg tror, at reglen om de 30 minutter bliver sløjfet. Jeg kan ikke forestille mig andet, Launy Lindahl.

Børsen har 20-25 ansatte, og de har alle været på lønkompensation under nedlukningen.

- Så vi er heldigvis ikke udfordret af at skulle finde nyt personale. Alle er klar, siger han.

Mette Lindahl, bestyrer af Børsen, tager imod bordreservationer. Foto: Andrea Bisgaard

Til gengæld er der rift om leverandørerne.

- Vi skal have renset vores fadølsanlæg. Det har ikke været brugt i fire-fem måneder, så det skal selvfølgelig renses og skylles godt igennem. Albani har lovet at komme, men de har godt nok travlt, for vi er ikke de eneste, der skal have renset fadølsanlæg. Vores barista-kaffemaskine har også været til service. Den kunne heller ikke tåle nedlukningen, siger han.

Børsen har plads til 50 udendørs gæster, som ikke behøver at bestille bord. Indendørs er der plads til 100 gæster, og her skal der bestilles bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Rasmus har altid smerter - medicinsk cannabis giver ham et liv: - Jeg troede ikke for fem flade ører på det - jeg bad lægen rende og hoppe

Annonce