Annonce
Fyn

Børnepsykiatrisk afdeling beklager 12-årig piges forsvinden

Lene Granhøj, der er oversygeplejerske på Børne- og undomspsykiatrisk afdeling i Odense beklager meget, at det lykkedes en 12-årig pige at slippe væk fra afdelingen tirsdag formiddag. Arkivfoto: Heidi Lundgaard.
Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Odense beklager dybt, at det lykkedes en 12-årig pige at forsvinde fra afdelingen tirsdag formiddag. Nu skal der laves en rapport over, hvad der kan forebygge, at noget lignende sker.

Tirsdag formiddag valgte en 12-årig pige at forlade Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Odense. Pigen blev efterlyst af politiet og først fundet onsdag morgen.

Flere af de indlagte børn på afdelingen var flyttet fra sengeafsnittet til afdelingens skole, hvor børnene holdt fernisering på nogle kunstværker, de havde lavet.

Lene Granhøj, der er oversygeplejerske på afdelingen, fortæller, at hver enkelt barns formåen blev vurderet på selve dagen, inden de blev flyttet fra afdelingen til skolen, der ligger med tættere adgang til hegn, der grænser op mod områder uden for afdelingen.

Afdelingsledelsen kan ikke komme nærmere ind på den konkrete sag om den 12-årige pige, men beklager meget, at det lykkedes pigen at flygte fra afdelingen.

- Vi skal beklage det mere end alle andre, at det er lykkedes hende at forlade afdelingen. Vi er rigtig kede af det, der er sket, og er gået i gang med en rapport over den læring, vi har haft i forbindelse med forløbet, så det kan undgås en anden gang, fortæller ledende overlæge, Ulla Jørgensen.

Annonce

Mindreårige børn må ikke forlade afdelingen

Når et barn forsvinder fra afdelingen, vurderer personalet, om de kan nøjes med at tage fat i forældrene, eller om de skal kontakte politiet. I dette tilfælde vurderede afdelingen, at politiet skulle involveres, da det blev vurderet, at den 12-årige pige ikke kunne klare sig selv af helbredsmæssige årsager.

Derudover fortæller afdelingsledelsen også, at børn under 15 år ikke må forlade afdelingen uden forældrenes samtykke.

- Vi har konkrete aftaler med forældrene om, hvilke børn der må forlade afdelingen, hvis vi skal i zoo, på tur eller lignende og hvem der ikke må, fortæller Lene Granhøj.

Hverken oversygeplejersken eller overlægen må fortælle, om den 12-årige pige er vendt tilbage til afdelingen eller ej. De oplyser dog, at hun er i god behold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce