Annonce
Odense

Børnepengene rækker langt i Odense Genbrugssalg

Forrest John Skovhus Nielsen, der er pressekontakt i Odense Genbrugssalg, bagerst formand Poul Ove Juul og til højre Karin Pedersen, der er medlem af bestyrelsen. Genbrugsbutikken drives af Y's Men's-klubberne i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Hver tredje måned oplever Odense Genbrugssalg et rykind af mødre, som har fået børnepenge og skal købe tøj til deres børn. De rækker heldigvis langt i butikken på Nyborgvej. Butikken drives af Y's Men's-klubberne i Odense, som støtter Fyn hjælper Fyn med 20.000 kroner i år

Hvert kvartal den 20. i måneden udbetales børneydelsen, og det mærker de i Odense Genbrugssalg på Nyborgvej 85, fortæller bestyrelsesmedlem Karin Pedersen, imens hun viser afdelingen med børnetøj.

- Nogle gange synes vi ikke, at vi sælger særlig meget børnetøj, men så kommer vi i tanker om, at der bliver udbetalt børnepenge hvert kvartal, fortæller Karin Pedersen, der har arbejdet i 23 år som dagplejer.

For forældre med få penge er genbrugsbutikken guld værd, forklarer hun.

- Der er det netop godt, at vi har en børneafdeling. Der kommer også unge gravide og kigger tøjet igennem, fortæller hun.

Odense Genbrugssalg er drevet af Y's Men's-klubberne i Odense, og overskuddet går ubeskåret til at støtte arbejdet med børn og unge samt kirkeligt og humanitært hjælpearbejde. Y's Men's-klubberne i Odense støtter i år Fyn hjælper Fyn med 20.000 kroner. Fyn hjælper Fyn er Fyens Stiftstidendes indsamling til Frelsens Hær, og pengene bliver brugt til at give de rekordmange ansøgere om julehjælp en god jul.

Y's Men's klubberne på Fyn er for verdenskonference

De syv Y's Men's-klubber på Fyn i Ringe, Svendborg, Haarby, Middelfart og to i Odense (Odin og Odense) er i 2020 værter for Y's Men's organisationens verdenskonference, som kommer til at foregå i Odeon i Odense.

Klubberne er i fuld gang med planlægningen af arrangementet, som kommer til at foregå den 13.-16. august 2020 over fire dage, og hvor der forventes ca. 1400 deltagerer far 30 forskellige lande.

Verdenskonferencen skal styrke fællesskabet i organisationen som helhed. Ud over selve konferencedelen arrangeres der underholdning i form af foredrag, musik, sang, optræden, udflugter, gudstjenester mv.

Der er 140 Y's Mens-klubber i Danmark med tilsammen 3400 medlemmer. De uddeler hvert år 15-20 mio. kroner til arbejdet med børn og unge samt kirkelige og humanitære hjælpeprojekter.

Y's Men's-klubberne i Odense uddeler i 2019 i alt 130.000 kroner til gode formål. De 20.000 kroner går til Fyn hjælper Fyn, som Y's Men's-klubberne har støttet i flere år.

Butikken skaber netværk

Odense Genbrugssalg har ligget på Nyborgvej siden 2008, hvor den flyttede fra Mågevej, og ud over at rumme hylder med snapseglas, vinglas, køkkenredskaber, et bibliotek af bøger til salg, kunst, tøj og møbler, så skaber stedet også netværk mellem mennesker.

Der er medlemmerne af Y's Men's-klubberne i Odense, som arbejder som frivillige i butikken. Og så er der alle de andre. Der er dekoratøren, som frivilligt sørger for, at udstillingerne i vinduerne ser godt ud. Og der er det indiske ægtepar, som er flyttet med deres søn til Danmark.

- Deres søn arbejder for Universal Robots. Manden kommer ind med stor turban og bliver sat på en stol tæt ved indgangen, og så går kvinden rundt og handler, imens manden godkender købene, forklarer John Skovhus Nielsen, der er pressekontaktperson for Odense Genbrugsforretning og var leder af herberget i Benediksgade i Odense i 28 år indtil 2012.

Karin Pedersen fortæller om en bosnisk kvinde, som ofte kommer i butikken.

- Hun handler ind og donerer til familier i Bosnien. Hun køber meget sengetøj og tasker til at sende det til Bosnien i, siger Karin Pedersen.

Annonce

Sjove salg

Desuden er der de sjove salg, forklarer John Skovhus Nielsen. Han kan lide at sætte interessante genstande ud på gaden og se, om de kan sælges hurtigt. Blandt andet solgte han en fiskestang til en lystfisker på den måde. En vandpibe var ligeledes solgt i løbet af blot en halv time, efter han satte den udenfor. En interessant tendens er, at genbrug er blevet populært blandt unge, som der er mange af i området, hvor der bor mange studerende.

Midt i interviewet med pebernødder og sort kaffe kommer en kunde ind. Egentlig er der lukket, men han får alligevel lov at købe samtlige håndklæder i butikken plus et sengetæppe.

- Jeg er i gang med at oliere gulv, og håndklæderne fnugger ikke. De redder røven på mig, siger den tilfredse kunde.

Kort efter kommer han tilbage og betaler ekstra 50 kroner, fordi han glemte at betale for sengetæppet, selvom personalet er indstillet på at give ham rabat. Et eksempel på, at folk nogle gange gerne vil give lidt ekstra, når det er til et godt formål.

Sådan kan du hjælpe

Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.

Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller via Mobilepay.
Bank (gerne netbank):

Reg. nr.: 5471
Kontonummer: 1722176
Mærk indbetalingen: ”Fyn hjælper Fyn”


Mobilepay:
Tlf. nr. 85 86 85 - (der er kun seks cifre i nummeret)

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.
Tv. John Skovhus Nielsen, der er pressekontakt i Odense Genbrugssalg, bagerst formand Poul Ove Juul og til højre Karin Pedersen, der er medlem af bestyrelsen. Genbrugsbutikken drives af Y's Men's-klubberne i Odense. Foto: Nils Svalebøg Foto: Nils Svalebøg
John Skovhus Nielsen er pressekontakt i Odense Genbrugssalg og tidligere leder af herberget i Benediksgade i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Fra venstre formand i Odense Genbrugssalg Poul Ove Juul, bestyrelsesmedlem Karin Pedersen og pressekontaktperson John Skovhus Nielsen. Foto: Nils SvalebøgFoto: Nils Svalebøg
Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Faaborg-Midtfyn

Trods løfter om hurtig tilbagebetaling: Plejehjemsbeboere og efterladte venter stadig på millionbeløb

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Odense

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Annonce