Annonce
Assens

Børnene manglede digital adgang

  • Lasse Nyrup er en af medstifterne bag den online læseportal Bookbites, der skal skabe mere læselyst

Skaberne bag den online læseportal Bookbites var ikke i tvivl om, hvorfor Danmark havde brug for lige netop deres produkt. Der var to helt grundlæggende tanker bag lanceringen, fortæller medstifter og direktør i Bookbites, Lasse Nyrup.

- Vi syntes, det var meget bemærkelsesværdigt, at den mest digitale indfødte generation i vores samfund, som er skolebørn, også er dem, der har sværest ved at få adgang til litteratur digitalt.

- Det leder til den anden årsag, som ser på en generel tendens, der viser, at vi bliver dårligere og dårligere til at læse. Læsning er en grundlæggende ingrediens i forhold til at kunne tage en uddannelse og forsørge sig selv. Læsekompetencer kommer vi aldrig til at kunne undvære. Det var de to ting, der satte gang i projektet med Book­bites, ­siger Lasse Nyrup.

Test betyder det mindste

Inspirationen til det digitale læseunivers opstod også i forbindelse med de mange nye nationale test, som skole­elever skal igennem.

- Vi mener, vi skal tage fat der, hvor udfordringen opstår. Det nytter ikke at lave en masse tests, der viser, at vi ikke læser nok, når vi ikke ved, hvorfor vi ikke læser nok.

- Det er lysten, der driver værket. Og hvis vi gerne vil styrke læselysten, så må første step være at give adgang til ­litteraturen, siger han.

Annonce

Forældrene er de næste

Indtil videre ligger Bookbites' fokus på børnene i landets folkeskoler. Men snart vil Bookbites også være tilgængelig for forældrene til de børn, der går i skole.

700.000 voksne danskere med børn i skolealderen fortæller nemlig, at de ikke læser bøger, men at de gerne vil.

- Vores næste fokusområde bliver forældrene, der også får muligheden for at downloade Bookbites. På den måde får de et konkret indblik i, hvor meget deres barn læser. Vores tese er også, at hvis far efter arbejdstid sætter sig i sofaen med Ipaden og læser sin egen bog, så vil børnene følge efter, siger Lasse Nyrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce