Annonce
Odense

Børnehus lukket på grund af coronasmitte: Ikke blandt de mest bekymrende varianter

Hverken i Odense eller Svendborg var der tale om den brasilianske eller sydafrikanske corona-variant, konstaterede Styrelsen for Patientsikkerhed langfredag. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er der alligevel ikke tale om den sydafrikanske eller brasilianske coronavariant som frygtet i Børnehuset Dragen i Sanderum.

Odense: Forældre, børn og ansatte i Børnehuset Dragen kan langfredag ånde lettet op, for et alvorligt smitteudbrud er alligevel ikke af hverken den sydafrikanske eller brasilianske variant, som er særlig smitsom.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed bekræftet over for Odense Kommune langfredag sidst på eftermiddagen. Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen er der dog fortsat tale om en variant, men altså ikke en af de mest bekymrende af slagsen.

Børnehuset havde et smittetilfælde den 25. marts 2021, hvor to vuggestuegrupper blev lukket i forbindelse med den almindelige smitteopsporing.

En efterfølgende analyse af smittetilfældet viste, at det var en af de covid-19-varianter, der er særlig opmærksomhed på, hvorfor der blev sat ind med skærpet smitteopsporing. Det betød, at alle børn, medarbejdere og deres familier skulle gå i isolation og testes på fjerde- og sjettedagen. Efter testen på sjettedagen kan det konstateres, at tilfældene ikke er blandt de mest frygtede varianter.

Nedlukningen skete efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer og under vejledning fra Odense Kommunes børn- og ungelæger.

Dragen er i forvejen lukket som følge af påskeferien.

Også i Svendborg, hvor seks personer har været smittet, er coronavarianten mindre smitsom end frygtet. Også her frygtede man den brasilianske eller sydafrikanske variant, men det er også konstateret ikke er tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Navne

Fynske dødsfald

Annonce