Annonce
Middelfart

Børnehus har fået ny leder med erfaring i både sportstøj, specialområde og SFO-arbejde

Mogens Højbjerg Nielsen er ny leder i Gelsted Børnehus, hvor han har både børnehaven og SFO'en som ansvarsområde. Foto: Mia Harm Madsen
Gelsted Børnehus har fået ny leder. 55-åriger Mogens Højbjerg Nielsen kommer med en rygsæk fyldt med erfaringer fra mange forskellige steder. Dog er det første gang, han er ansat i en børnehave.

Gelsted: For en  måneds tid siden trådte Mogens Højbjerg Nielsen ind ad døren til Gelsted Børnehus. Som ny daglig leder af børnehaven og SFO'en overtager han pladsen efter Rikke Strøm, der forlod børnehuset for nogle måneder siden.

Den nye leder, der bliver ene mand i børnehuset, har en pædagoguddannelse og erfaring fra specialområdet med sig.

- Jeg blev uddannet pædagog ret sent i livet. Indtil da har jeg solgt sportstøj i mange år, og i den forbindelse bliver man draget ind i foreningsarbejde med børn, og jeg har også trænet fodbold med børn i mange år. Da man så udbød uddannelsen som sportspædagog, tænkte jeg, at det måtte være det, jeg skulle, siger Mogens Højbjerg Nielsen, der blev færdig som pædagog i 2005 og herefter tog arbejde på både behandlingssteder, opholdssteder og i specialklasser.

Annonce

- Men det er et hårdt miljø at være i, og jeg tænkte, at jeg blev gammel for hurtigt, hvis jeg skulle blive i den del af faget. Da jeg havde været i det nogle år, begyndte jeg at at handle på instinkt. Altså, hvis jeg kunne se en situation udvikle sig voldsomt, måtte jeg  håndtere børnene fysisk, inden de for eksempel kastede en stol efter mig. Det gør noget ondt ved én, og det er ikke sundt. Der er ikke ret mange, der bliver gamle i specialområdet, siger Mogens Højbjerg Nielsen, der i stedet tog arbejde i en SFO i Frørup ved Nyborg og på den måde kom ind i en anden gren af det pædagogoske arbejde og tilbage til det, han oprindeligt havde tænkt, han skulle, da han uddannede sig til pædagog.

Første job i børnehave

I SFO'en i Frørup blev Mogens Højbjerg Nielsen efter halvandet år leder.

- Jeg har været forretningsbestyrer, så jeg har været vant til at lede, og da jeg blev pædagog, havde jeg en mening om alting, så jeg overtog lederposten i den SFO efter halvandet år, da den daværende leder gik på pension, siger han om det miljø, han var ansat i i 10 år, og som størrelsesmæssigt ligner Gelsted Børneunivers ganske meget.

Omstruktureringer i Nyborg Kommunes fordeling af ledere i SFO- og skoleregi gjorde, at Mogens Højbjerg Nielsen begyndte at se sig om efter andre muligheder, og her stødte han på Børnehuset i Gelsted.

Det er første gang, at Mogens Højbjerg Nielsen arbejder i en børnehave. Han har erfaring fra andre dele af det pædagogiske fag og er glad for at være havnet i en børnehave, der repræsenterer et helt gennemsnitligt udpluk af børn. Foto: Mia Harm Madsen

- Det er første gang, jeg arbejder i børnehave, men det er spændende verden. Det er berigende, for her har man mulighed for at præge børnene. Men jeg skulle lige kigge på et kort, da jeg søgte job her, for jeg har vist kun været i Gelsted en enkelt gang før for at spille fodbold på banerne her bagved, siger han og griner.

Annonce

Ting skal ordnes

Kun ankommet i Gelsted kan han allerede se, at der er ting, han gerne vil gøre noget ved. Både på kort og på lang sigt.

På kort sigt skal legepladsen have en opgradering.

- Jeg prioriterer, at tingene er i orden. For eksempel er der en sandkasse, der bare er et stort hul i jorden. Det skal ordnes. Det er signalværdi, at vi har en ordentlig legeplads, og at personalet har ordentlige forhold, fortæller han.

For på den lange bane vil Mogens Højbjerg Nielsen have kigget på fordelingen af ansatte:

- Der er for mange børn til for få hænder, og personalet løber stærkt. På den måde er dagtilbuddet blevet forringet. Med tiden kunne jeg godt tænke mig, at vi kunne opgradere med flere hænder men også opgradere til faguddannet personale, siger han.

I første omgang tager Mogens Højbjerg Nielsen fat i de førstkommende opgaver som sandkassen, men også at lære alle børnenes navne at kende.

- Der er mange navne, men det går allerede bedre med at huske dem her efter tre uger, siger han.

Mogens Højbjerg Nielsen

Er 55 år og bor i Svendborg.

Er gift med Marianne, som han har to voksne døtre med.

Er morfar til fem børnebørn i alderen to til 13 år.

Er uddannet idrætspædagog i 2005.

Er glad for at spille fodbold.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Faaborg-Midtfyn

Lars er træt af at bo i en ørken uden ladestandere: Nu låner han sin egen ud til turister

Middelfart For abonnenter

Christian og konen drømmer om at leve deres sidste tid tæt på familien: Udsigt til lejeboliger i yderområder giver håb

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Annonce