Annonce
Kerteminde

Børnehavebørn får ny, midlertidig legeplads: Multipark indhegnes for at øge sikkerheden

Mindst et år frem skal børnehavebørn i Munkebo lege udendørs i byens Multipark. Arkivfoto: Morten Stricker
Byggeriet af en ny daginstitution i Munkebo inddrager institutionens nuværende legeareal til byggeplads. I stedet skal børnehavebørnenes udendørsaktiviteter foregå på et indhegnet område i byens multipark.

Munkebo: Inden længe får det ene hjørne af byens grønne multipark i Munkebo nye, faste besøgende. Det sker, når et område, der grænser op til Daginstitutionen Munkebo, indrettes til midlertidig legeplads for institutionens børnehavebørn. Børnenes nuværende legeareal bliver samtidig omdannet til byggeplads for byggeriet af Munkebos kommende daginstitution.

I forbindelse med anvendelsen af multiparken som udendørs aktivitetsområde for daginstitutionsbørn er det nødvendigt at indhegne det pågældende areal. Det fortæller Jutta Lundqvist Nielsen (EL), som er formand for kommunens Børn-, Unge og Uddannelsesudvalg:

- Vi ønsker at sikre børnene et udeliv under byggeprocessen. Men det skal selvfølgelig være forsvarligt at flytte børnene hen i multiparken, og derfor er vi nødt til at sætte hegn om. Når aktiviteterne foregår i børnehavens åbningstid, er det simpelthen et spørgsmål om sikkerhed.

Annonce

Udvalgsformanden understreger dog, at der stadig vil være offentlig adgang til multiparken, også til det indhegnede område:

- Det bliver ikke et lukket område i hele byggeperioden. Der kommer en låge i, så folk kan gå ind og ud, for det skal jo være et offentligt sted. Af samme grund er vi også lige nu i dialog med de investorer, der har været i området for at fortælle dem, hvorfor det er nødvendigt at lave den her inddragelse i en periode.

Mindst et år med midlertidig legeplads

Hvor længe gravkøer og grusbunker vil forhindre børnehavebørnene i at vende tilbage til legepladsen på egen matrikel, kan Jutta Lundqvist Nielsen ikke sætte nøjagtig dato på. Men der er tale om mindst et år, bekræfter hun.


Vi ønsker at sikre børnene et udeliv under byggeprocessen. Men det skal selvfølgelig være forsvarligt at flytte børnene hen i multiparken, og derfor er vi nødt til at sætte hegn om.

Jutta Lundqvist Nielsen, formand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget i Kerteminde Kommune


Den nye daginstitution i Munkebo var oprindeligt planlagt til at stå klar i august 2021. Men flere børn end forventet har øget kravet til institutionens kapacitet og derved potentielt forsinket byggeprocessen. I oktober 2019 præsenterede et enigt byråd i Kerteminde Kommune et budgetforlig, der blandt andet afsatte flere penge til byggeriet af børnehaven - i praksis er der reserveret yderligere fire millioner kroner oveni de 30 millioner kroner, som allerede er øremærket institutionsbyggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce