Annonce
Sydfyn

Børnehave lukket: Presset på økonomien

Den private daginstitution Klatretræet, der ligger i en gammel træskofabrik. Økonomien kunne ikke hænge sammen. En forældregruppe arbejder på måske at starte ny institution op på stedet. Det er dog en længere proces. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Den lille selvejende institution Klatretræet i Vester Skerning måtte torsdag lukke omgående. Otte børn er på kort tid taget ud af daginstitutionen og det vælter økonomien, forlyder det i forælderbestyrelsen.

Vester Skerninge: - Ja, vi er lukket. Vi lukkede torsdag i sidste uge.

Sådan lyder meldingen fra forælder og medlem i daginstitutionen Klatretræets forældrebestyrelse Nynne Riis.

- Forældrene blev kontaktet på sms og mail om, at de ikke kunne aflevere deres børn torsdag morgen, fortæller hun.

Klatretræet, der både har haft vuggestue- og børnehavebørn, har nemlig henover den sidste halvanden måneds tid haft svært ved at få det hele til at hænge sammen. Sygdom blandt personalet gav udfordringer med at opretholde normeringen og et fald i antallet børn, betyder, at den private daginstitution af økonomiske grunde må lukke ned.

- Det er vi kede af, men vi har virkelig sat alt ind for at prøve og vende situationen, men uden held, fortæller Nynne Riis.

Klatretræet har tidligere haft 38 børn, men da stedet lukkede, var der kun 33. Otte børn er på kort tid blevet meldt ud, blandt andet fordi nogen har valgt at have dem hjemme, og sådan et fald i børntallet har stor betydning i en lille institution.

- Det er et dejligt lille sted, men det har også været sårbart overfor ændringer. Og et fald i børnetallet kan vælte det hele. Det er den risiko, der er, ved at vælge en privat institution. Det kan risikere at lukke, fortæller Nynne Riis.

Annonce

- Det er et dejligt lille sted, men det har også været sårbart overfor ændringer. Og et fald i børnetallet kan vælte det hele.

Nynne Riis, medlem i forældrebestyrelsen

Hurtigere end forventet

Det har været en længere proces, og lukningen kommer ikke bare som et lyn fra en klar himmel, forlyder det hos Nynne Riis. Klatretræets ledelse og forældrebestyrelse har længe været åbne omkring stedets økonomiske problemer.

- Vi troede vi kunne holde åbent april ud, men på grund af sygdom i personalet, vendte det ret hurtigt omkring 1. april - også hurtigere end vi havde forventet. Så vi blev pludselig nødt til at lukke ret hurtigt.

Klatretræet har haft en god dialog med kommunen om deres situation og de kommunale daginstitutioner har taget størstedelen af børnene ind, efter institutionen lukkede.

Klatretræets bygninger ligger nu stille hen, men det er ikke sikkert, at de bliver ved med det. En gruppe af forældre arbejder nemlig på, om de kan starte en ny institution op på stedet. Dog er det projekt stadig i den spæde opstart.

- Det er en længere proces, og jeg ved, at de ikke er nået så langt endnu. Men der er nedsat en arbejdsgruppe, siger Nynne Riis.

Det har ikke været muligt at få fat i Klatretræets leder.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce