Annonce
Sydfyn

Børnegården Byparken lukket: Nu står kommunen tilbage med en millionregning

Børnegården Byparken, som ligger centralt i Byparken, lukkede 1. januar. Ved siden af Børnegården ligger Børnebixen, som også er en børnehave. Foto: Andrea Bisgaard
Børnegården Byparken lukkede 1. januar efter længere tids pædagogisk og økonomisk tilsyn. Svendborg Kommune overtager nu den gæld, som den selvejende børnehave efterlod.
Annonce

Svendborg: I løbet af juleferien har 36 børn holdt flyttedag.

Deres børnehave - Børnegården Byparken - blev 1. januar lukket efter længere tids økonomisk og pædagogisk tilsyn, og det efterlader nu en millionregning hos Svendborg Kommune.

- Der har været lavet flere pædagogiske indsatser i børnehaven, og det hjalp i et stykke tid. Men da vi sidste år fulgte op på tilsynet, kunne vi konstatere, at børnehaven var faldet tilbage i gamle vaner. Det betød, at der blev sat massivt ind og rettet op, men selvom der blev ansat en ny leder og valgt en ny bestyrelsesformand, så valgte børnehavens bestyrelse til sidst at smide håndklædet i ringen og lukke børnehaven, forklarer Henrik Nielsen (K), som er formand for Børne- og Ungeudvalget.

Børnegården Byparken, som var en selvejende institution, var målrettet børn i alderen 0-6 år. Nu overtager kommunen den gæld, som børnehaven efterlod sig.

- Der har været foretaget nogle afskedigelser i tidens løb, som har kostet børnehaven nogle penge. Vi står også med lønudgifterne til personalet i opsigelsesperioden, så jeg vil tro, at vi står tilbage med en gæld på cirka 900.000 kroner, forklarer Henrik Nielsen.

Derudover forventer kommunen også at få udgifter til en genetablering af bygningerne.

- Lige nu er bygningen jo indrettet til børnehave, så der vil formentlig komme nogle udgifter i forbindelse med afvikling af lejemålet, forklarer han og fortsætter:

- Omvendt vil vi på den lange bane spare nogle penge. Vi har fundet plads til børnene i vores andre institutioner, og vi vil få færre udgifter til for eksempel husleje og lederløn.

Han forklarer, at lovgivningen gør, at kommunen er nødt til at overtage børnehavens gæld.

- Der er en driftsoverenskomst mellem institutionen og kommunen, og derfor er kommunen nødt til at overtage gælden, forklarer han.

Birgit Lindberg, som er sekretariats- og dagtilbudschef i Svendborg Kommune, fortæller, at flytningen af de 36 børn er gået godt.

- Vi kontaktede i december forældrene og spurgte, hvor de gerne ville have deres børn hen. Alle børn er nu kommet ud i nye institutioner, og de tilbagemeldinger jeg har fået, er, at det er gået godt, siger hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce