Annonce
Middelfart

Børneforkæmper lægger pres på byrådet inden forhandlinger: - Vi skal have løftet standarden

Maria Lund Nielsen fik foreviget gaveoverrækkelsen med borgmester Johannes Lundsfryd (t.v.) og udvalgsformand Lars Vigsø (t.h.) af kommunens børn- og ungedirektør Charlotte Houlberg. Foto: Daniel Kofoed.
Borgmester og udvalgsformand er klædt på med diverse børnegrej inden efterårets afgørende budgetforhandlinger.

Middelfart: Lyserøde refleksveste, diverse udklip fra artikler og rapporter, perleplader, en børnemegafon, børnebriller og så en gennemskrevet bøn om at forbedre forholdene for ansatte og børn i kommunens daginstitutioner.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) og formanden for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Vigsø (S), blev forleden bogstavelig talt klædt på til de kommende forhandlinger om næste års kommunale budget.

Her havde Maria Lund Nielsen, der igennem de seneste måneder har været den lokale forkæmper i bevægelsen "Hvor er der en voksen?", som vil have politikerne til at indføre minimumsnormeringer, fået de to politikere i tale.

Forkæmperen lagde ikke skjul på, at aktionen var en måde at lægge pres på politikerne på, så de har kommunens yngste borgere forrest i hukommelsen, når direktionens forslag til næste års budget bliver lagt frem 24. september.

- For mig er det vigtigt at sige, at vi har nogle fantastiske daginstitutioner, men det kunne blive meget bedre, sagde Maria Lund Nielsen.

Refleksveste, en bøn og megafon var nogle af de gaver, som politikerne modtog, inden årets budgetforhandlinger snart sætter ind. Foto: Daniel Kofoed.

Ingen grænse

Herefter fortsatte snakken om alt fra uddannet personale, til en tidlig indsats, store og små institutioner og så minimumsnormeringer, hvor Maria Lund Nielsen havde talt med otte daginstitutioner, som har opgjort, at de ofte har anslået én voksen til syv-otte børn.

Det er et stykke fra normeringen på omkring seks børn pr. voksen, som politikerne tidligere har fået præsenteret, hvor der eksempelvis indgår tid til ledelse og den slags.

- Vi vil det samme, og nogle gange har vi brug for input fra jer til at gå tilbage og presse baglandet, svarede Lars Vigsø på børneforkæmperens mange input.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) lagde blandt andet vægt på, der fra 2018 til 2019 var afsat fem millioner til at forbedre de fysiske rammer på daginstitutionerne. Og at børnetallet i øjeblikket er godt på vej i vejret, så kommunen frem mod 2023 står til at mangle 130 børnehavepladser, og der er udsigt til, at man opfører en eller to nye daginstitutioner de kommende år.

Spørgsmålet bliver så, hvordan man bedst får pædagogkræfterne til at række, når nogle forældre taler for mindre daginstitutioner, men hvor man får flest pædagoger for pengene i større institutioner.

Maria Lund Nielsen talte for, at man går i gang med minimumsnormeringer i Middelfart så hurtigt som muligt, men hun havde ikke lagt sig fast på et præcist tal:

- Det må ikke koste, hvad det koste vil. Det handler om at få løftet standarden i vuggestuer, børnehaver og sfo'er på alle tænkelige områder, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce