Annonce
Kerteminde

Børnefamilier jubler: Kølstrup har bygget en fantastisk legeplads

Det er Frans Nørskov fra Kølstrup Savværk, som har stået for byggeriet af vikingeskibet. Foto: Helle Kryger
- Den nye vikingelegeplads fuldender vores attraktive lokalområde med skov, fjord og lokal skole, lyder det fra en ung familie i Kølstrup, som valgte København fra til fordel for landsbyfællesskabet

Kølstrup: - Det er på mange måder ringen, der bliver sluttet. Sådan en legeplads gør det endnu mere attraktivt at bo her. Vi bor jo i forvejen tæt ved skov og fjord, vi har verdens bedste skole og børnehave lige i baghaven, og nu den her fantastiske legeplads. Det er blevet meget bedre, end jeg havde turdet håbe på.

Sådan fortæller Ann-Sophie Schultz, som fredag eftermiddag var blandt de mange gæster, som indviede Kølstrups nye legeplads og vikingeskibet Kirta med vandballoner, grillpølser og store smil.

For to år siden byttede hun og kæresten København ud med Kølstrup, og med to piger på et og to år er de allerede flittige brugere af den lokale legeplads.

De er dybt taknemmelige for den lokale arbejdsgruppe, som på frivillig basis har skabt den nye legeplads.

- Vi brugte i forvejen legepladsen meget, og siden det nye er kommet til, kan vi mærke, at der kommer endnu flere herop. Selv områdets unge bruger den om aftenen. Det er sindssygt flot, at så mange lokale har bidraget til at få det til at ske, når vi med små børn har så svært ved at finde tiden til det, fortæller Ann-Sophie Schultz.

Annonce
Skibet blev fredag døbt med vandballoner. Kirta er navnet, som betyder "stedet ved noret."Foto: Helle Kryger

En rigtig rygklapperfest

Arbejdsgruppen består i øjeblikket af Søren Lilienhoff, Rikke Arevad, Casper Arevad, Frans Nørskov, Jørgen Lindø, Rene Jespersen, Ole Haastrup og Torben Larsen.

Hver og én fik en personlig tak, da Torben Larsen holdt tale under indvielsen:

- Tak til dig, Rene, som selvom du havde svært ved at komme til alle møder, altid dukkede op, når det virkelig gjaldt. Tak til Søren, som ikke kan løfte noget, men som kunne bidrage med sine mange kontakter, Rikke som har børn med kraftige holdninger til, hvordan det hele skulle være, Jørgen for den praktiske hjælp, Frans for det fantastiske vikingeskib, du har bygget, og Ole, som griber idéerne helt uden at sige noget og alligevel arbejder videre med dem i kulissen.

Kølstrup Savværk ved Frans Nørskov har leveret træ og bygget vikingeskibet. Albanifonden, Kerteminde Kommune og lokale sponsorer har bidraget til finansieringen, men legepladsen er hele Kølstrups, understregede Torben Larsen:

- Det her er en rigtig rygklapperfest, for rigtig mange har bidraget med frivillig arbejdskraft, om det er kage, maskiner eller håndkraft.

Og således blev endnu en ny legeplads skabt af et stærkt landsbyfællesskab tilføjet i rækken.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce