Annonce
Kerteminde

Børnefamilier jubler: Kølstrup har bygget en fantastisk legeplads

Det er Frans Nørskov fra Kølstrup Savværk, som har stået for byggeriet af vikingeskibet. Foto: Helle Kryger
- Den nye vikingelegeplads fuldender vores attraktive lokalområde med skov, fjord og lokal skole, lyder det fra en ung familie i Kølstrup, som valgte København fra til fordel for landsbyfællesskabet

Kølstrup: - Det er på mange måder ringen, der bliver sluttet. Sådan en legeplads gør det endnu mere attraktivt at bo her. Vi bor jo i forvejen tæt ved skov og fjord, vi har verdens bedste skole og børnehave lige i baghaven, og nu den her fantastiske legeplads. Det er blevet meget bedre, end jeg havde turdet håbe på.

Sådan fortæller Ann-Sophie Schultz, som fredag eftermiddag var blandt de mange gæster, som indviede Kølstrups nye legeplads og vikingeskibet Kirta med vandballoner, grillpølser og store smil.

For to år siden byttede hun og kæresten København ud med Kølstrup, og med to piger på et og to år er de allerede flittige brugere af den lokale legeplads.

De er dybt taknemmelige for den lokale arbejdsgruppe, som på frivillig basis har skabt den nye legeplads.

- Vi brugte i forvejen legepladsen meget, og siden det nye er kommet til, kan vi mærke, at der kommer endnu flere herop. Selv områdets unge bruger den om aftenen. Det er sindssygt flot, at så mange lokale har bidraget til at få det til at ske, når vi med små børn har så svært ved at finde tiden til det, fortæller Ann-Sophie Schultz.

Annonce
Skibet blev fredag døbt med vandballoner. Kirta er navnet, som betyder "stedet ved noret."Foto: Helle Kryger

En rigtig rygklapperfest

Arbejdsgruppen består i øjeblikket af Søren Lilienhoff, Rikke Arevad, Casper Arevad, Frans Nørskov, Jørgen Lindø, Rene Jespersen, Ole Haastrup og Torben Larsen.

Hver og én fik en personlig tak, da Torben Larsen holdt tale under indvielsen:

- Tak til dig, Rene, som selvom du havde svært ved at komme til alle møder, altid dukkede op, når det virkelig gjaldt. Tak til Søren, som ikke kan løfte noget, men som kunne bidrage med sine mange kontakter, Rikke som har børn med kraftige holdninger til, hvordan det hele skulle være, Jørgen for den praktiske hjælp, Frans for det fantastiske vikingeskib, du har bygget, og Ole, som griber idéerne helt uden at sige noget og alligevel arbejder videre med dem i kulissen.

Kølstrup Savværk ved Frans Nørskov har leveret træ og bygget vikingeskibet. Albanifonden, Kerteminde Kommune og lokale sponsorer har bidraget til finansieringen, men legepladsen er hele Kølstrups, understregede Torben Larsen:

- Det her er en rigtig rygklapperfest, for rigtig mange har bidraget med frivillig arbejdskraft, om det er kage, maskiner eller håndkraft.

Og således blev endnu en ny legeplads skabt af et stærkt landsbyfællesskab tilføjet i rækken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce