Annonce
Navne

Børnefamilie var på date med kommunen

Borgmester Kenneth Muhs (V) fulgte familien det meste af dagen. Lige fra brunch på hotellet til hestevogsntur ved julemarkedet og besøg i rådhussalen. Foto: Kasper Riggelsen

Christina Elvira Dahl, Christoffer Miller Dahl og sønnen Hector på to år overvejer at flytte fra Næstved til Nyborg. Søndag spiste de blandt andet brunch og kørte i hestevogn med borgmesteren.

Nyborg: En lækker brunch på hotel med havudsigt. En hyggelig tur i hestevogn gennem byens gader. Lidt varmt at drikke efterfulgt af et besøg i byrådssalen og et smut forbi familiens - måske - kommende ejendom.

Det kan lyde som opskriften på en god date, og det var det sådan set også for Christina Elvira Dahl og Christoffer Miller Dahl. Sammen med sønnen Hector på to år havde det unge par fra Næstved sagt ja til at tilbringe en stor del af søndagen i selskab med blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V) for at blive klogere på, om familien skal flytte til Nyborg.

Begge har job i Næstved, som de gerne vil holde fast i. Han er gymnasielærer, hun arbejder med kommunikation. Men de kommer oprindelig fra Odense, og en stor del af deres familie og vennekreds er bosat på Fyn. Derfor fremstår Nyborg som det naturlige valg.

- Jeg arbejder hver anden weekend, hvor Christina er alene hjemme med Hector. Det er rart, at vi nemt kan komme til dem, eller at de kan komme på besøg. Så vi er parate til at gå på kompromis med den tid, vi har i hverdagen, for at kunne ses lidt oftere med venner og familie i weekenden, forklarer Christoffer Miller Dahl.

Annonce
Familien Dahl havde glædet sig til at opleve byens sjæl. Den fandt de på julemarkedet i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Børn og kultur i fokus

Daten med kommunen var arrangeret af det private firma Kommunematch, der også havde sørget for at skaffe de nødvendige sponsorater. For eksempel en gratis overnatning på Hotel Sinatur Storebælt. Samtidig har parret benyttet firmaets hjemmeside til at undersøge, hvad Nyborg Kommune kan tilbyde på for eksempel børneområdet.

- En af de ting, jeg har lagt stor vægt på, er normeringerne i børnehaven. Det ser rigtig godt ud. Det er også, hvad jeg hører fra de venner, vi har i Nyborg, fortæller Christina Elvira Dahl.

For hendes mand er skoletilbuddet af stor betydning, og også her skiller Nyborg sig positivt ud. Samtidig hæfter de sig begge ved, at Nyborg har et rigt kulturliv.

- Det, vi mangler, er at opleve byens sjæl på vores egen krop, lød det fra Christina Elvira Dahl først på dagen.

Turistchef Sanne Hoffensetz Andresen var behjælpelig med gratis madbilletter til den lille familie fra Næstved. Foto: Kasper Riggelsen

En god mavefornemmelse

Da Stiftstidende taler med familien et par timer senere, er parret ikke længere i tvivl.

- Vi er kørt derfra med en god fornemmelse i maven af, at det er det rigtige for os, fortæller hun.

- Selv om der bor mange pendlere i Nyborg, virker det som om, man har hjertet med. Der er en større investering i byen fra folk, der bor her, og det kan jeg godt lide, tilføjer Christoffer Miller Dahl.

Parret har allerede reserveret en grund i Jagtenborg, hvor de satser på at bygge nyt. Først skal huset i Næstved dog sælges.

Borgmesteren benyttede blandt andet køreturen til at fortælle om slotsprojektet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Nyborg

Audition: Cyrano er ikke fundet

Annonce