Annonce
Faaborg-Midtfyn

Børneboss har hjerterum til anerkendelse

Nancy Bech fotograferet i Korinth Børnehave, hvor hun nu har forladt lederstillingen til fordel for Haastrup Børnehus.
Annonce

Haastrup: - Jeg synes jo, det fedeste i hele verden er børn, og de er også det vigtigste i hele verden.

Nancy Bech har arbejdet med børn siden 1977 og været uddannet siden 1983. Det meste af tiden har hun arbejdet i Østjylland. Sidste år flyttede hun og manden Torben Nebrot Jørgensen til Korinth, hvor den nu 57-årige pædagog blev leder af en børnehave i et politisk stormvejr og dalende opbakning fra forældrene.

Nancy Bech gik i brechen for institutionen, men det var op ad bakke, for skolen var trukket til sparealteret, og selvom politikerne endte med at give børnehaven frist til 2017 til at bevise sin eksistensberettigelse, altså opbakning fra børnefamilierne, glider den ind under Bøgebjergskolen, og dermed kom der en leder i overskud. Det kan man nu glæde sig over i Haastrup, hvor Nancy Bech fra 1. maj har taget over efter Kristina Andersen, som har været konstitueret leder siden oktober.

I Nancy Bech får Haastrup Børnehus en sprudlende leder, der har erfaring med både børnehave- og vuggestuebørn, og børn, der har haft forskellige former for udfordringer, blandt andet generelle indlæringsvanskeligheder. Det er en leder, der sætter børnenes trivsel over alt andet.

- Nu kommer jeg jo som ny, så jeg stikker fingrene i jorden og bruger mine øjne og ører mere end min mund den første måneds tid. Jeg registrerer og noterer, men de ændringer, der eventuelt skal ske her, bliver nogle, jeg først snakker igennem med personale, bestyrelse og forældre. Det, jeg gerne vil, er at skabe det bedste sted for børn. Alt, hvad jeg står for, går ind for anerkendende kultur, hvor alle er en del af et fællesskab, og hvor alle har mulighed for at blive udfordret, udvikle sig og holdt af. Det har vi ideelle rammer for her i Børnehuset, lyder det fra den nye leder, der skal arbejde sammen med en personalegruppe på seks ansatte.

Børnehuset, der har været privatdrevet, siden kommunen ønskede sig ud af den fulde forpligtelse i 2012, rummer 25 børnehavebørn og seks vuggestuebørn.

Nancy Bech ser egentlig ikke den store forskel på, om en daginstitution er privat eller kommunal:

- Forældrebetalingen er den samme, og jeg kan fuldt ud gå ind for Faaborg-Midtfyn Kommunes værdier i forhold til småbørnene. Den mest åbenlyse forskel, jeg kan få øje på mellem Korinth Børnehave og Haastrup Børnehus er nok opbakningen fra lokalsamfundet, og det gør mig bekymret på Korinths vegne, mens jeg virkelig ser stort potentiale for arbejdet med børnene her i Haastrup, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce