Annonce
Kultur

Børnebog: Forfatteren skriver til sig selv som treårig

Bøger: Der er lidt Sten & Stoffer over "Lilla og Løve" bøgerne, men for de allermindste læsere og med pigen Lilla og katten Løve i stedet for en dreng og hans tiger. Charmen er der, personligheden også, selvom publikummet er yngre og historierne meget enkle.

De to børnebøger "Lilla og Løve" og "Lilla og Løve er ikke bange for noget" er skrevet og tegnet af den prisbelønnede tegneserietegner Stine Spedsbjerg, også kendt som StineStregen. Hun kendes blandt andet for sin delvist selvbiografiske tegneserie StineStregen, og med "Lilla og Løve" bøgerne fornemmer man, at hun skriver til sig selv som treårig.

Bøgernes handling er kort og enkel. I "Lilla og Løve" får pigen Lilla en kat, og katten får navnet Løve. "Lilla og Løve er ikke bange for noget" handler om, hvordan katte og mennesker kan være bange for forskellige ting som vand, mørke, edderkopper og høje lyde.

Tegningerne i bøgerne har masser af farver og flere detaljer end i StineStregens sædvanlige striber, men man kan sagtens genkende hendes pen.

StineStregen: "Lilla og Løve" og "Lilla og Løve er ikke bange for noget", 32 sider, 69,95 kroner, Gyldendal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce