Annonce
Danmark

Børn skal være børn - både dem på flygtningecentret og mine børnebørn

Alfred Agergaard

Sjælsmark: Jeg tænker ofte på, hvordan der kan være lysår mellem to liv: Børnene på Sjælsmarkscentret og mine børnebørn, selvom de nærmest lever dør om dør i Nordsjælland. Jeg tænker også på, hvorfor vi som land er kommet dertil, at hjerteløshed er sat i system. Socialdemokratiet lader deres politiske ordfører udtale, at der ikke er plads til humanisme i partiets politik. Andre partier med Inger Støjberg og Martin Henriksen i spidsen praktiserer det samme, som socialdemokraterne gør - uden at sige det.

Sådant er det, når ondskab- og symbolpolitik er hensigten. Frygt og fjendebilleder har altid været grimme "værktøj" i politik, når der både skal handles og forebygges. Derfor hører man jævnligt i samtaler og diskussioner om Udrejsecenter Sjælsmark, at ordene bliver udtalt med stor overbevisning: "De skal jo hjem!" Jeg er derimod enig med 2 forsker, Paul Brekke og Annika Lindberg, der siger:" Det er ikke kriminelle mennesker, der er i Sjælsmarkcentret. De er under et stort pres og ved ikke, hvor længe de skal være der, samtidig med de frygter udlevering til hjemlandet."

Frygten for udleveringen kan man godt forstå, såfremt man omgås flygtninge og hører om deres historie, ja baggrund og drømme - såvel hos forældre som børn. En "forkerte" politisk holdning eller et nej til militærtjeneste kan resultere i dødstraf eller hårde fængselsstraffe i hjemlandet. Dernæst at den nære familie er splittet og bor i forskellige lande. Og til sidst tabet af venner i Danmark og mistet drømme om uddannelser og job, der er påbegyndt.

Jeg skriver her, fordi "Folkebevægelsen for asylbørns fremtid" har udarbejdet et borgerforslag, som - såfremt vi giver 50.000 stemmer som støtte til forslaget - skal drøftes af Folketinget, der så skal tage en beslutning om forslagets fremtid. Allerhelst ser Folkebevægelsen, at forslaget udmøntes af et flertal i Folketinget til en handling til fordel for de 130 børn i Sjælsmarkscentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce