Annonce
Indland

Børn skal hjælpes til et sikkert liv på nettet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den digitale tyv går ofte efter det svageste led, børnene. Forældrene skal mere på banen, mener Børns Vilkår.

Børn er lette ofre for kriminalitet på nettet, hvor de for eksempel snydes til at afgive personlige oplysninger eller til at trykke på links, der kan give hackere adgang til deres computere.

Men mange børn ved ikke bedre, og derfor er der et behov for, at forældre får en hjælpende hånd, så de bedre kan tale med deres børn.

Det fortæller direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

- Lige så meget som vi lærer vores børn at færdes sikkert i trafikken, er det i dag også en del af forældreopgaven, at vi lærer vores børn at færdes sikkert på nettet.

- Børnene er rykket ud på internettet, og derfor rykker forældrerollen også derud. Men mange forældre har ikke kompetencerne til at tale med deres børn om det digitale liv - og det vil vi så give dem, siger Rasmus Kjeldahl.

Børns Vilkår og TDC Group har derfor lanceret en kampagne, der skal klæde forældre bedre på, så de ved, hvilke farer der lurer på nettet - og hvordan de skal håndtere dem.

Selv om kampagnen er et fint initiativ, kan en kampagne ikke alene løse den udfordring, der er med børns onlinesikkerhed.

Det mener Stine Liv Johansen, der er formand i Medierådet for Børn og Unge.

- Vi skal ud og være sammen med forældrene. Vi skal ud på forældremøder og have materialer med, så vi både kan komme i dialog med forældre, lærere og pædagoger.

- Der er noget her, vi bliver nødt til at diskutere på forældremøderne på lige fod, som vi diskuterer tidspunktet for at drikke alkohol, eller hvad en fødselsdagsgave skal koste, siger hun.

Medierådet for Børn og Unge arbejder blandt andet med at udvikle materialer til forældre med børn i grundskolen om børns digitale liv.

De har allerede udviklet en række materialer til mellemtrinet, men forhåbningen er, at der også kommer materialer til resten af grundskolen og børnehaverne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce