Annonce
Odense

Børn- og Ungeforvaltning får ny topchef i turbulent tid: Direktør fra Næstved Kommune rykker til Odense

- Jeg ved godt, der ligger en opgave, som har høj prioritet, når jeg kommer ind ad døren, siger Hanne Dollerup, Børn- og Ungeforvaltningens nye direktør, om den seneste tids hårde kritik af styringen og samarbejdet på området for udsatte børn. Privatfoto
Det bliver et navn og et ansigt udefra, der overtager direktørposten i Børn- og Ungeforvaltningen. Hanne Dollerup kommer til Odense fra Næstved Kommune, hvor hun de seneste tre år har været direktør for blandt andet børn og unge.
Annonce

6500 lærere, pædagoger, dagplejere, pædagogmedhjælpere, socialrådgivere og resten af medarbejderne i Børn- og Ungeforvaltningen får nu ny kvinde i front.

Efter en længere ansættelsesrunde med involvering af både medarbejderrepræsentanter, borgmester, direktører og rådmænd gav et enigt byråd onsdag aften et formelt ja til, at Hanne Dollerup fra 1. august er Odense Kommunes nye børn- og ungedirektør.

- Det er et kernevelfærdsområde, som Hanne Dollerup skal være med til at styre, siger borgmester Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse.

- Med hende får vi en direktør, som jeg tror på både evner at styre det største budgetområde i kommunen og kan påvirke området positivt til fordel for Odenses børn og unge.

Hanne Dollerup har en akademisk baggrund som cand.scient.pol. og har - siden hun blev udannet i 1993 - beskæftiget sig med netop børne- og ungeområdet. Det har hun gjort blandt andet som børne- og ungechef i Hundested Kommune, som familiechef i Halsnæs Kommune, som børne- og ungedirektør i Kalundborg Kommune og senest som direktør i Næstved Kommune med ansvaret for børne- og ungeområdet og kultur- og fritidsområdet.

Odenses børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) siger om ansættelsen:

- I Odenses folkeskoler, dagtilbud, sundhedspleje, specialindsatser og ungdomsskole lægges trædestenene til det enkelte barns voksenliv, men her skabes også Odense bys fremtid. Det skal der være blik for, og det tror jeg på, at Hanne Dollerup har.

Annonce

Stor opgave venter

Den nye direktør kommer til Børn- og Ungeforvaltningen i en turbulent tid, hvor forvaltningen efter gentagne budgetoverskridelser på området for udsatte børn og unge i to eksterne rapporter har fået massiv kritik for blandt andet manglende styring af økonomien og for et fravær af samarbejde og tillid på tværs af forvaltninger. Det har senest først til, at familie- og velfærdschefen er fratrådt.

- Jeg ved godt, der ligger en opgave, som har høj prioritet, når jeg kommer ind ad døren, siger Hanne Dollerup.

- Det er en opgave, der skal løses, og det vil jeg gøre i et samarbejde. Jeg synes, der allerede er lavet et godt forarbejde med rapporterne og med de første snakke, understreger hun.

Hanne Dollerup har søgt mod Odense, fordi "det er en stor kommune med flere muskler og med flotte ambitioner for børn og unge".

- Jeg har et engagement på børne- og ungeområdet, fordi børn og unge er vores guld og vores fremtid. Jeg er optaget af at sætte retning og rammer, der giver dem den bedste livsrygsæk med videre, og som giver alle mulighed for at udfolde deres potentiale. Jeg går op i dagsordener som fællesskaber, dannelse og udviklingsmuligheder, forklarer den nye direktør.


Jeg har et engagement på børne- og ungeområdet, fordi børn og unge er vores guld og vores fremtid. Jeg er optaget af at sætte retning og rammer, der giver dem den bedste livsrygsæk med videre.

Hanne Dollerup, ny direktør i Børn- og Ungeforvaltningen


Hun glæder sig samtidig til for første gang at være ansat i en kommune med en rådmand - og dermed en fuldtidspolitiker - i forvaltningen.

- Jeg får et meget tæt samspil med rådkvinden, og det er spændende med alt, hvad det indebærer, siger Hanne Dollerup.

Børn- og Ungeforvaltningen skal have nye direktør, efter Poul Anthoniussen i december sidste år mistede livet i en trafikulykke. Siden har den tidligere stabschef Camilla Nowak Kirkedal været konstitueret i stillingen.

Der var 19 ansøgere til direktørjobbet, som ifølge stillingsopslaget har en samlet årsløn på 1,4 millioner kroner plus pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce