Annonce
Odense

Børn- og ungedirektør er død efter trafikulykke

49-årige Poul Anthoniussen er død af sine kvæstelser efter en trafikulykke torsdag aften. Siden 2011 har han haft ledende stillinger i Børn- og Ungeforvaltningen - senest som direktør. Arkivfoto: Robert Wengler
Poul Anthoniussen, direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense, overlevede ikke trafikulykken på en motorvejs-rasteplads torsdag aften. Han blev 49 år.

Direktøren for mere end 6000 medarbejdere i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning, Poul Anthoniussen, er død. Han blev 49 år.

Poul Anthoniussen kørte omkring klokken 22 torsdag aften galt i sin bil på rastepladsen Ålsbo Nord i retning mod sit hjem i Middelfart, og han overlevede ikke de alvorlige kvæstelser, han pådrog sig, da han kørte op bag i en lastbil, der var parkeret i en parkeringsbås på rastepladsen ved motorvejen.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at administrerende direktør Poul Anthoniussen er afgået ved døden som følge af den ulykke, han har været ude for torsdag aften, skriver børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Mine tanker og dybeste medfølelse er hos familien.

Annonce

Svar mangler stadig

Ifølge Fyns Politi er der siden ulykken lavet flere tekniske undersøgelser, alle er færdige, lød det fra vagtchefen fredag aften, og nu venter så bilinspektørens rapport. Også afhøringer og blodprøver er samlet ind, og håbet er, at det kan være med til at give et billede af, hvad der mere præcist skete på rastepladsen.

Allerede fredag morgen understregede vagtchefen ved Fyns Politi, at intet umiddelbart tydede på, at Poul Anthoniussen var påvirket.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011, hvor han kom til som skolechef, og de seneste fire år har han fungeret som Børn- og Ungeforvaltningens direktør.

Han har tidligere også beskæftiget sig med Middelfart Kommunes skoler - først som skoleinspektør og siden som skolechef.

Poul Anthoniussen efterlader sig kone og to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];