Annonce
Odense

Børn- og ungedirektør er død efter trafikulykke

49-årige Poul Anthoniussen er død af sine kvæstelser efter en trafikulykke torsdag aften. Siden 2011 har han haft ledende stillinger i Børn- og Ungeforvaltningen - senest som direktør. Arkivfoto: Robert Wengler
Poul Anthoniussen, direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense, overlevede ikke trafikulykken på en motorvejs-rasteplads torsdag aften. Han blev 49 år.

Direktøren for mere end 6000 medarbejdere i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning, Poul Anthoniussen, er død. Han blev 49 år.

Poul Anthoniussen kørte omkring klokken 22 torsdag aften galt i sin bil på rastepladsen Ålsbo Nord i retning mod sit hjem i Middelfart, og han overlevede ikke de alvorlige kvæstelser, han pådrog sig, da han kørte op bag i en lastbil, der var parkeret i en parkeringsbås på rastepladsen ved motorvejen.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at administrerende direktør Poul Anthoniussen er afgået ved døden som følge af den ulykke, han har været ude for torsdag aften, skriver børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Mine tanker og dybeste medfølelse er hos familien.

Annonce

Svar mangler stadig

Ifølge Fyns Politi er der siden ulykken lavet flere tekniske undersøgelser, alle er færdige, lød det fra vagtchefen fredag aften, og nu venter så bilinspektørens rapport. Også afhøringer og blodprøver er samlet ind, og håbet er, at det kan være med til at give et billede af, hvad der mere præcist skete på rastepladsen.

Allerede fredag morgen understregede vagtchefen ved Fyns Politi, at intet umiddelbart tydede på, at Poul Anthoniussen var påvirket.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011, hvor han kom til som skolechef, og de seneste fire år har han fungeret som Børn- og Ungeforvaltningens direktør.

Han har tidligere også beskæftiget sig med Middelfart Kommunes skoler - først som skoleinspektør og siden som skolechef.

Poul Anthoniussen efterlader sig kone og to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce