Annonce
Assens

Børn og hunde i fokus

Dyrlæge Pia Graff vil fortælle om hunde og børn, når hun holder foredrag i Tommerup Forsamlingshus 6. september. Foto: Pia Graff

Tommerup: Successer skal man gentage.

Den er Tommerup Forsamlingshus helt med på, og derfor kan man igen opleve dyrlæge Pia Graff fra Dyreadfærdsklinikken Fyn give et foredrag i forsamlingshuset.

Det finder sted fredag 6. september, og denne gang vil der være fokus på børn og hunde. Pia Graff vil forklare om hundes adfærd og reaktionsmønstre, og hun vil give redskaber til, hvordan man kan skabe bedre relationer mellem hunde og børn. Desuden bliver der vist lege, der har fokus på samarbejde.

Kurset er derfor også egnet til børn i skolealderen. Har man ikke selv børn, er man velkommen til at tage børnebørn med.

Pia Graff har også denne gang sin hund Jessie med.

Foredraget starter klokken 16.30, og billetter koster 100 kroner for voksne og 80 for børn. Tilmelding senest 4. september til Hanne Kragh på telefon 6178 5870. /nvp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Annonce