Annonce
Assens

Børn og hunde i fokus

Dyrlæge Pia Graff vil fortælle om hunde og børn, når hun holder foredrag i Tommerup Forsamlingshus 6. september. Foto: Pia Graff

Tommerup: Successer skal man gentage.

Den er Tommerup Forsamlingshus helt med på, og derfor kan man igen opleve dyrlæge Pia Graff fra Dyreadfærdsklinikken Fyn give et foredrag i forsamlingshuset.

Det finder sted fredag 6. september, og denne gang vil der være fokus på børn og hunde. Pia Graff vil forklare om hundes adfærd og reaktionsmønstre, og hun vil give redskaber til, hvordan man kan skabe bedre relationer mellem hunde og børn. Desuden bliver der vist lege, der har fokus på samarbejde.

Kurset er derfor også egnet til børn i skolealderen. Har man ikke selv børn, er man velkommen til at tage børnebørn med.

Pia Graff har også denne gang sin hund Jessie med.

Foredraget starter klokken 16.30, og billetter koster 100 kroner for voksne og 80 for børn. Tilmelding senest 4. september til Hanne Kragh på telefon 6178 5870. /nvp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce