Annonce
Assens

Børn og hund

Pia Graff Kristensen fortæller om børn og hunde i Tommerup Forsamlingshus - og hun tager sin egen hund Jessie med til arrangementet. Pr-foto

Tommerup: Pia Graff Kristensen, der driver Dyreadfærdsklinikken i Tommerup, har to gange tidligere besøg Tommerup Forsamlingshus - og begge gange har der været fuldt hus.

Søndag den 2. februar kan publikum igen opleve Pia Graff Kristensen i Tommerup Forsamlingshus. Denne eftermiddag vil hun sætte fokus børnefamilier med hund og børn i skolealderen samt forsøge at gøre publikum lidt klogere på hundens adfærd og dens reaktionsmønstre.

Pia Graff Kristensen tager sin hund Jessie med til arrangementet, og sammen vil de vise nogle sunde lege, som ikke stresser hunden.

I pausen er der mulighed for at købe lidt at spise og drikke.

Arrangementet med Pia Graff Kristensen begynder klokken 14, og tilmelding skal ske til Hanne Kragh på telefon 6178 5870 senest fredag den 31. januar /SP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce