Annonce
Odense

Børn giver til børn: Indlagte børn på OUH får adventsgaver af skoleklasse

Her tager Sigrid (tv), der er indlagt på afdelingen H2, imod gaverne fra 3.a sammen med en sygeplejerske. Foto: Nils Svalebøg

At gå i folkeskole handler ikke kun om at blive god til at læse, skrive og dividere. Det handler i lige så høj grad om at lære at begå sig og tænke ud over sin egen verden. Det er formålet med projekt "med hjertet på rette sted", hvor en tredjeklasse har lavet adventsgaver til indlagte børn.

Annonce

Onsdag var en helt særlig dag for eleverne i 3.a fra Ejerslykkeskolen. På H.C. Andersen Børnehospital kunne de endelig høste frugten af måneders hårdt arbejde. Siden august har eleverne arbejdet på at lave adventsgaver, og langt om længe skulle gaverne overdrages. Gaverne er nemlig ikke til børnene selv, deres forældre eller deres bedsteforældre. Nej, 3.a har lavet adventsgaver til de børn, der er hospitalsindlagt i julemåneden.

- Folkeskolen er det sted, børn skal udvikle sig. Selvfølgelig skal de lære at læse og regne, men de skal også vokse op med udsyn og omtanke for andre, sagde klasselærer Charlotte Geertsen i sin velkomsttale.

Blandt de fremmødte voksne var stoltheden nem at spore, og flere forældre var indehavere af duggede øjne. Smilene hos hovedpersonerne selv var store, mens de tålmodigt ventede på den voksne talerrække, alt imens en lille lyshåret dreng, Adrian, med lilla hospitalsskjorte på, charmerede folkeskoleklassen og indtog sin plads i geleddet, som var han en del af 3.a.

Om gaveprojektet


  • Eleverne fra 3.a på Ejerslykkeskolen har lavet adventsgaver til indlagte børn på OUH. Projektet hedder "med hjertet på rette sted".


  • Eleverne har lavet i alt 100 adventsgaver, der bliver fordelt på fire sengeafsnit på børnehospitalet.


  • Gaverne er lavet i keramik og er henholdsvis et nissepar, et kryds og bolle-spil, en blyantsholder med farveblyanter og en slikskål.


  • Der hænger nu et foto af klassen på børnehospitalets "heltegang".
3.a tog imod de pæne ord fra deres lærere og fra børnehospitalet, mens Adrian, der er indlagt på sygehuset, nød selskabet. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Medmenneskelighed på skemaet

Klassens elever har arbejdet med temaerne mod, vedholdenhed og medmenneskelighed. For mange af dem har det krævet mod at skulle sætte sine ben på et hospital. Deres lærere synes dog, at de har rykket sig meget, og at sygehuset er blevet afmystificeret. Det har krævet vedholdenhed, fordi de forskellige keramiske gaver ikke har været helt nemme at fremstille, og så endda med deadline på. Den største lektie har dog været medmenneskelighed, og netop den del har eleverne fået topkarakter i.

- Man får helt sommerfugle i maven. Det er mega dejligt, at man kan gøre de syge børn glade. Og man bliver jo også selv glad, når man gør noget godt for andre og tænker på dem, der er indlagt, lød det fra Aya Mihdi på ni år.

Klasselærer Charlotte Geertsen fortalte, at eleverne har været umådeligt spændte de seneste uger. Hun håber, at den stolthed, de nu føler over at have gjort noget godt for andre, sidder så dybt i børnene, at de vil jagte følelsen fremadrettet.

3.a har i alt lavet 100 gaver, så der er 25 adventsgaver til fire afdelinger på børnehospitalet. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Gaveoverrækkelse

Mette Sorang Kjær er velfærdskoordinator på børnehospitalet og blev kontaktet af Charlotte Geertsen i sommer, og var fra starten helt med på idéen. For hende har det været en fornøjelse at se elevernes store engagement over for andre, fremmede børn. Hun er sikker på, at gaverne vil vække glæde.

- Jeg ved, at de indlagte børn bliver rigtig glade for adventsgaverne. De børn, der er her i weekenden, er alvorligt syge, og der er genkendeligheden fra dagligdagen enormt vigtig. Det er hverdagen, man er afskåret fra, og som man savner, når man er indlagt.

Ejerslykkeskolen havde medbragt fire store spande til hvert af de fire sengeafsnit på børnehospitalet, som var så heldige at modtage adventsgaver. Sygeplejersker fra hvert sengeafsnit takkede og tog imod den spand, der hørte til deres afsnit.

For Sara Jahic på ni år, som er elev i 3.a, var det dejligt at kunne glæde andre børn.

- Vi har alt. Altså, vi har vores familie, og vi har tonsvis af ting, som vi ikke bruger. Og så er der nogle børn, der ikke har deres familier hos sig, fordi de er syge. Så er det meget bedre at give noget til dem end at give det til sig selv, sagde hun.

3.a har arbejdet hen imod denne dag siden august måned og endelig kunne de vise deres arbejde frem. Foto: Nils Svalebøg
Mette Sorang Kjær er velfærdskoordinator på børnehospitalet og har været bindeleddet mellem skoleklassen og selve børnehospitalet. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce