Annonce
Kerteminde

Børges naturfirma oplever højeste overskud nogensinde: - Der er vækst på alle grenene

Børge Nissen etablerede Kertinge SkovNatur ApS i 2018. Arkivfoto: Helle Nordström
Naturfirmaet Kertinge SkovNatur Aps har med 244.261 kroner høstet deres højeste overskud siden firmaets begyndelse i 2018.

Kølstrup: - Der er vækst på alle grenene. Skovene skal jo passes - selv under corona. Vi er også begyndt at se udvidelser i de andre dele af firmaet, fortæller Børge Nissen, indehaver af Kertinge SkovNatur.

Firmaets overskud er steget med 101.000 kroner - fra 143.000 i 2019 til 244.261 kroner i deres seneste regnskab. Børge Nissen ved præcis, hvilken af forretningens tre grene, der er vokset mest.

Det er den tredje og nyeste gren. Udover at passe skove og sælge ting til skovtrivsel laver han nemlig også noget andet. Han skaber skove.

Annonce

- Jeg rejser nye skove. Det er faktisk den del af forretningen, som er vokset mest. Vi oplever en del, som vil have skove på deres grund, siger Børge Nissen.

Børge Nissen elsker den del af arbejdet. At planlægge, hvordan noget skal se ud og så opleve det gro. Ind i mellem kommer fantasien også i spil.

- Der er ofte private folk, som vil have skov på en ret lille grund, så de kan gå tur med deres hund for eksempel. Så får jeg lov til at planlægge, hvordan man gør en enkelt hektar skov mest spændende, fortæller han.

25 års erfaring og vækst på Fyn

Børge Nissen stiftede Kertinge SkovNatur tilbage i 2018 efter at have arbejdet 25 år som skovfoged hos Skovdyrkerne Fyn og Øerne. Han er den eneste ansatte i sin forretning, men er en del af et stort netværk af skovpassere. Han er en del af Forrestplant/Naturplant.

- Vi er en masse, der arbejder sammen og hjælper hinanden, hvis nogle har brug for det, fortæller han.

Kertinge SkovNatur har primært opgaver på Fyn, og det er også de fynske opgaver, han har set vokse.

- Netværket har fordelt områder ud mellem sig, og jeg arbejder derfor primært på Fyn. Jeg har en smule på Sjælland, men det er på øen, at jeg vokser, fortæller han.

Hans arbejdsopgaver inkluderer blandt andet pasning af Hindemae Gods i Ullerslev og Ørnfeldt Gods i Kerteminde.

Når det kommer til overskuddet, har han kun en ting at sige.

- Jeg forventer, at det også vil se godt ud næste år.


Vi oplever en del, som vil have skove på deres grund.

Børge Nissen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce