Annonce
Middelfart

Børge Mogensens jagtbord i produktion hos Carl Hansen & Søn

Børge Mogensen tegnede Jagtbordet i 1950. Med præsentationen af Jagtbordet tager Carl Hansen & Søn hul på endnu et interessant kapitel i dansk designhistorie. PR-foto: Carl Hansen & Søn

Gelsted: Møbelarkitekten Børge Mogensen føjes til porteføljen af store, danske designere hos Carl Hansen & Søn, der nu præsenterer den stilskabende formgivers elegante Jagtbord. Carl Hansen & Søn har produktion i Gelsted.

Børge Mogensen tegnede Jagtbordet i 1950. Med præsentationen af Jagtbordet tager Carl Hansen & Søn hul på endnu et interessant kapitel i dansk designhistorie. Bordet er det første af flere signifikante design fra den store, danske designer, der føjes til Carl Hansen & Søns omfattende kollektion af danske møbelklassikere.

Børge Mogensen er kendt som en af de store og betydningsfulde møbelarkitekter fra den periode, der i dag kendes som dansk designs guldalder. Som elev af Kaare Klint, der var en af funktionalismens vigtigste bannerførere, kom Børge Mogensen til at løfte en stafet, der manifesterede den funktionalistiske stil. Et af mange eksempler på Børge Mogensens nøgterne tilgang til formgivningen er netop hans både tidstypiske og evigtgyldige Jagtbord fra 1950. Bordet blev oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Efterårsudstilling i København, der dette år havde temaet "Jagthytten".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Sådan holder man fast i nye vaner

Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];