Annonce
Nyborg

Bøn fra stort borgermøde: Red præstegården i Flødstrup

Peter Wagner Mollerup, Langtved, var en de talere, der bad menighedsrådet tænke sig om en ekstra gang, inden de sætter præstegården i Flødstrup til salg. Konfirmandstuen i præstegården var fyldt til bristepunktet under borgermødet, og der var langt fra stole til alle. Det blev bemærket, at en del af mødedeltagerne var fra Ullerslev. Foto: Kasper Riggelsen.
Omkring 140 mennesker mødte op til livligt møde om præstegården i Flødstrup. Hårdt pres på flertallet i menighedsrådet, der har belsuttet at sælge den gamle præstegård og bygge en ny i Ullerslev

Flødstrup: Borgermødet på og om præstegården i Flødstrup onsdag aften lagde et gevaldigt pres på flertallet i menighedsrådet i Ullerslev/Flødstrup, der har besluttet at sælge den gamle præstegård og bygge en ny i Ullerslev.

Omkring 140 mennesker deltog i mødet, og fra langt de fleste talere kom med en bøn til menighedsrådet: Tænk jer om en ekstra gang. Det er ikke for sent at skifte holdning. Pas på med at skabe splid i pastoratet.

Men måske var de mange indlæg til fordel for præstegården i Flødstrup spildt.

I hvert fald holdt formanden for menighedsrådet, Mikael Hoffmann Nielsen, efter mødet fast i beslutningen om at bygge en ny præstegård nær kirken i Ullerslev.

- Selvfølgelig gør sådan et møde indtryk, og selvfølgelig er man ikke upåvirket af stemningen. Men nu har vi tænkt i to år, og det er længe, synes jeg. Vi vil gerne bevare kulturarven, men pengene skal komme et sted fra, og vi ved at økonomien bliver stadig mere presset, sagde han.

- Jeg har ikke hørt, at nogen i menighedsrådet ryster på hånden, fortsatte han, og længere blev interviewet ikke, før en af mødedeltagerne tog fat i meninghedsrådsformanden og bad ham om at tænke sig godt om.

To lokale byrådsmedlemmer, Peter Wagner Mollerup, Langtved, og Erik Rosengaard, Ullerslev, havde placeret sig på forreste række, og de deltog aktivt i debatten.

- Når der er så mange mennesker her, så er det jo fordi, vi holder af sognet, kirken og lokalområdet. Menighedsrådet har besluttet at sælge præstegården her med stemmerne 5-3. Jeg synes, der er en for snæver beslutning, og jeg opfordrer til at fortsætte dialogen om sagen, sagde Peter Wagner Mollerup blandt andet og blev mødt med stort bifald.

Flere mødedeltagere undrede sig højlydt over, at præstegården skulle være så dårlig, at det vil koste tre millioner kroner at sætte den i stand.

- Det var et chok for mig, da jeg hørte, at man mener, boligen ikke er tidssvarende. Hvordan kan den falde sammen så hurtigt? Den har jo været holdt ved lige gennem årene, sagde tidligere medlem af menighedsrådet, Erik Rahn.

Og den tidligere sognepræst, Søren Holm, der har boet i præstegården gennem 28 år, fulgte op:

- Tre millioner kroner er et stort beløb, og jeg forstår slet ikke, hvor man skulle kunne bruge så mange penge i den bolig.

Annonce
Kropssproget siger det meste. Menighedsrådets næstformand Søren Thor og formand Mikael Hoffmann Nielsen, var presset under borgermødet, hvor ingen talere fra salen bifaldt beslutningen om at sælge præstegården. Foto: Kasper Riggelsen.

Hvad med kulturen?

Mange af indlæggene i den halvanden time lange debat handlede om kulturarv.

- Præstegården og kirken hører sammen. Hvad med kulturværdien, det er jo ikke økonomi det hele, sagde Åse Windeballe, Ullerslev, og Ole Ulsø, Odense, var på samme spor.

- Nu er jeg kørt gennem Flødstrup gennem 50 år og har hver gang glædet mig over den harmoni, den renhed, der er her med kirke og præstegård. Det er en kulturperle, man bør værne om, sagde han blandt andet.

Museumsinspektør Mette L. Thøgersen, Østfyns Museer, bad også menighedsrådet genoverveje beslutningen om at sælge præstegården i Ullerslev:

- Det handler ikke kun om bygninger, men om, hvad vi synes er vigtigt i samfundet, sagde hun og oplyste, at der på ti år er forsvundet 250 gamle præstegårde i Danmark.

Formanden for menighedsrådet, Mikael Hoffmann Nielsen, slog fast, at spørgsmålet om kulturarv har været vendt i menighedsrådet.

- Men menighedsrådets opgave er primært at drive kirkerne og ikke drive bondegårde, sagde han.

Mødet var arrangeret af de to søskende Hans og Else Lysebjerg Hansen, Flødstrup, og Else sluttede af med at sige:

- Jeg har snakket med provsten, og hun sagde, at det ville gøre indtryk, hvis der kom mange mennesker til mødet i aften. Og hun slog fast, at præstegården ikke bliver solgt, før provstiet har skrevet under.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce