x
Annonce
Kerteminde

Bøn fra Langeskov Handel: - Hvis folk handler lokalt, er vi her også i morgen

Handl lokalt, lyder opfordringen fra Annette Burchall, der godt kan mærke, at stilheden har sænket sig over forretningerne i Langeskov. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annette Burchall opfordrer borgerne til at støtte de små forretninger under coronakrisen.

Langeskov: Også i Langeskov kan man i centret og i de enkelte butikker mærke, at kunderne er begyndt at blive væk på grund af coronaepidemien.

- Det her giver meget stilstand. Det er der ingen tvivl om. Hvis vi bare kan få kunderne til at handle lokalt, så tror jeg på, det nok skal gå. Jeg tror, de støtter op omkring os. Men alle er i en situation, hvor man ikke helt ved, hvad man tør, og hvad man ikke tør, siger formand for Langeskov Handel, Annette Burchall.

Hun forklarer, at det giver butikkerne stor usikkerhed, at det ikke er til at vide, hvad der sker den kommende dag, og hvilke nye krav der kan dukke op.

- Det virker måske en smule uvirkeligt det hele. Det er nogle store skridt, der bliver taget, og det er nogle konsekvenser, som kommer til at tage mange år, siger Annette Burchall.

Med det mener hun, at særligt de små forretninger hurtigt kan havne i problemer, hvis der ikke kommer de forventede penge i kassen.

- Hver uge har betydning for den lille butik, siger hun.

Annonce

Flere bringer ud

Annette Burchall har lagt mærke til, at flere af forretningerne i Langeskov har lavet facebookopslag om deres situation, og at nogle, for eksempel Hos Michael og Tine P., er begyndt at bringe ud.

Hun gør det samme i sin forretning, Annettes Blomster, men det er ikke noget nyt.

- Vi har haft rimelig meget kørsel ud i dag (mandag, red.). Men vi kan sagtens mærke forskel fra onsdag og til nu. Der er ret stille, siger hun.

Ligesom i Kerteminde Cityforening har Langeskov Handel valgt at halvere medlemmernes kontingent. Og så har Annette Burchall et budskab til kunderne:

- Hvis folk handler lokalt, er vi her også i morgen. Der er brug for, at der bliver stået tæt sammen i dag, især med de små butikker. Den lokale handel er meget, meget vigtig lige nu, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce