Annonce
Nyborg

Forsøgte at sætte ild til folkeskole: Politiet holder øje med en gruppe unge

Mandag aften forsøgte ukendte gerningsmænd at sætte ild flere steder på Birkhovedskolen. Foto: Peter Krogh Frausing
Mandag aften gik alarmen på Birkhovedskolen i Nyborg. Da pedellen kom frem, kunne han se, at nogen havde forsøgt at starte brande flere steder på skolen.
Annonce

Nyborg: Klokken var 22.20 da pedellen på Birkhovedskolen modtog en alarm på sin telefon.

Da han kort efter selv ankom til skolen, kunne han se, at nogen havde forsøgt at afbrænde toiletruller og papirhåndklæder.

Ifølge Fyns Politi var det både sket på drenge- og pigetoilettet samt i et klasselokale.

Brandene var heldigvis gået ud af sig selv, og ifølge skoleleder Carsten Højgaard, har der heller ikke været fare for at brandene greb om sig.

- Der, hvor det er antændt, tror jeg ikke, det kunne brede sig særlig meget. Grunden til at vi har anmeldt det, er, så politiet kan få et overblik over, hvad der sker i byen. Vi har blandt andet haft problemer med en flok unge, som har været lidt hårde ved vores udeområder. Politiet kan så klarlægge, om de måske har noget med sagen at gøre, fortæller Carsten Højgaard.

Fyns Politi bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at de holder øje med en gruppe unge mennesker, som holder til ved skolen.

- Hvem end der har gjort det, må de have sneget sig ind på skolen, mens der har været åbent for fritidsbrugere. Der er i hvert fald ikke nogen tegn på, at de skulle være brudt ind, fortæller Carsten Højgaard.

Annonce

Ikke kun hærværk på skolen

På Birkhovedskolens parkeringsplads holdt en sølvgrå Opel Astra natten mellem den 7. og 8. november. Da ejeren kom tilbage til bilen, var den ridset hele vejen rundt, ligesom der var buler i bagklappen og hele vejen henover taget.

Skolen er selv opmærksomme på gruppen af unge, som ofte samles om aftenen på skolens udearealer. Skolen har dog ikke kendskab til hærværket på ovenstående bil.

Har du et tip i en af sagerne, vil Fyns Politi gerne høre fra dig på telefon 114.


Vi har blandt andet haft problemer med en flok unge, som har været lidt hårde ved vores udeområder.

Carsten Højgaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce