Annonce
Sydfyn

Bølgen fortsætter: Anmeldelser om tre nye indbrud

Der er anmeldt ni indbrud i villaer og virksomheder i Svendborg i den seneste uge. Arkivfoto
Politiet har modtaget anmeldelser om ni indbrud i Svendborg den seneste uge.

Svendborg: Indbruddene fortsætter med uformindsket styrke over hele Svendborg.

Tirsdag og onsdag er der anmeldt indbrud i en villa på Vædderen i Rantzausminde, på Dronningholmsvej i midtbyen og på Klampenborgvænget i østre bydel.

På Dronningholmsvej er et køkkenvindue opbrudt, og hele huset er gennemrodet. Ejeren har endnu ikke det fulde overblik, men det ligger fast, at der er stjålet smykker og kontanter.

Fra villaen på Klampenborgvænget er der stjålet en taske med en brun læderpung med kontanter, kørekort og sundhedskort. Her er tyven formentlig kommet ind gennem en uaflåst hoveddør. I Rantzausminde er skuffer og skabe gennemrodet, men der er tilsyneladende ikke stjålet noget.

De nye anmeldelser kommer efter en uge, hvor Svendborg har været massiv plaget af indbrud. I den seneste uge er der også anmeldt indbrud i villaer og virksomheder i Sankt Nicolai Gade, Jönköpingvej, Øksenbjergvej, Frøvænget, Æblehaven og Willemoesvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce