Annonce
Kerteminde

Bølge af mystiske indbrud: - Nu har vi fået nok, og det skal stoppes

Arkivfoto fra Haveforeningen Byfogedløkken i Kerteminde. Foto: Mette Louise Fasdal
I Haveforeningen Byfogedløkken er beboerne trætte af indbrud i deres huse
Annonce

Kerteminde: Der går næsten ikke en uge uden, at der er indbrud i et af kolonihavehusene i  Haveforeningen Byfogedløkken i det nordlige Kerteminde.

- Siden sommer er det eskaleret, hvor vi har haft hyppigere indbrud, og de sidste to måneder har det været ret ofte. I gennemsnit en til to gange om ugen, siger formand for foreningen, Ann Louise Holtvig.

Ofte er det ikke de store værdier, der bliver stjålet.


- Det er mindre ting, og det er ikke noget af kæmpestor værdi, men det er til stor gene for alle, og det skaber utryghed.

Ann Louise Holtvig


- Det er sådan noget som sodavand, øl, batterier, pander, lidt værktøj, en guitar eller et pulsur.

- Det er mindre ting, og det er ikke noget af kæmpestor værdi, men det er til stor gene for alle, og det skaber utryghed, siger Ann Louise Holtvig.

Kolonihave beboerne har endnu til gode at fange en tyv på fast gerning. Tyverierne foregår nemlig altid, når det er mørkt, og haveforeningen er forladt.

- Vi er en relativ stor forening med cirka 60 haver, og det er meget forskelligt, hvilke haver de bryder ind i.

Annonce

Mistanke til unge tyve

Har I nogen idé om, hvem der står bag indbrudene?

- Vi har sådan en mistanke om, at det ikke er sådan en bande fra Østeuropa, som skal plyndre noget af værdi. Vi tror helt ærligt, det er nogle unge fyre, der keder sig og skal have lidt spænding i hverdagen, og så har de fundet ud af, at det her er nemt.

- Hvis det nu var professionelle indbrudstyve fra Polen, så stjal de en trailer, en fræser eller noget værktøj, der har værdi. Men det er ikke nogen store omkostningstunge ting, de tager. Det er virkeligt besynderligt, siger Ann Louise Holtvig.

Haveforeningen ligger lige ved siden af naturområdet Sybergland, hvor det åbne infohus ofte er besøgt om aftenen og natten af unge mennesker, der holder fest og ikke altid rydder op efter sig.

- Der færdes jo mange unge mennesker dernede, og vi hører mange scootere, der kører rundt. Jeg tror helt klart, der er en sammenhæng, forklarer Ann Louise Holtvig

Annonce

Anmeld alt

Haveforeningen har nu kontaktet politiet for at få sat en stopper for rapserierne. Og beskeden fra ordensmagten er, at kolonihave beboerne skal sørge for at anmelde selv det mindste tyveri fra foreningen. På den måde kan politiet nemlig få et overblik over problemet.

- Som jeg sagde til politimanden, så anmelder jeg ikke, hvis der er nogle, der har stjålet en pakke batterier, for det er fuldstændigt ligegyldigt. Men det skal vi nu for at gøre opmærksom på det hos politiet, siger Ann Louise Holtvig.

- De har haft frit spil indtil nu, men nu har vi fået nok, og det skal stoppes nu. Og vi har nok brug for lidt hjælp, så vi opfordrer til, at folk anmelder det, hvis de ser noget mistænkeligt, siger Ann Louise Holtvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce