Annonce
Erhverv

Bøfhusdirektør efter år med millionminus: - Vi venter plus i år

Anders Nikolaisen har været adm. direktør i Jensens Bøfhus-koncernen siden 1. januar. Arkivfoto.
En sur smiley og en bøde for dårlig rengøring giver et hak i tuden, men ellers forløber en større omlægning og redningsaktion efter planen i Jensens Bøfhus. Det siger kædens nye direktør, Anders Nikolaisen, der venter plus på både driften og bundlinjen i år efter et stort millionminus på driften de forrige år.
Annonce

Hvad betyder en sag med en sur smiley og en bøde for dårlig rengøring for det arbejde, I er i gang med i Jensens Bøfhus?

- Jeg er selvfølgelig meget ærgerlig over den sag. For os er det meget vigtigt, hvordan vi tager os ud for vores gæster, så vi arbejder hårdt på at sikre, at vi har systemer på plads, så vi kan håndtere den slags sager.

Det er ikke godt for brandingen af en familierestaurant?

- Nej, det er klart, at vi gerne vil signalere, at man trygt kan komme på besøg hos os. Derfor vil vi også gerne være så transparente som muligt.

Det er også derfor, I har taget kontakt til os (Fyens Stiftstidende, red.), før kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen blev offentliggjort?

- Ja, vi vil gerne ud med et budskab om, at vi gør noget ved det. Vi sidder ikke på hænderne, og vi er meget aktive for at udbedre de ting, der kan være galt.

Du er sat i spidsen for en større omlægning og turnaround af Jensens Bøfhus, som er overtaget af en ny ejerkreds. Hvordan går det med den omlægning til en ny 2.0-version af bøfkæden?

- Det går helt efter planen. Vi har lukket nogle restauranter, som vi havde annonceret, vi har lavet nyt menukort og vi oplever en god opbakning fra vores gæster og fra vores 1000 ansatte.

I kom ud med et minus på driften på 138 millioner kroner i 2017 og et driftsunderskud på 63 millioner kroner sidste år. Er forretningen bedre i 2019?

- Ja, som vi skrev i regnskabet for 2018, forventer vi at komme ud med et mindre plus efter skat i år, men vi forventer også, at vi laver et overskud på driften. Det er kun et par af vores restauranter, som ikke ser ud til at komme ud med overskud.

I har lukket en række restauranter, så Jensens Bøfhus i dag har 29 restauranter i Danmark, Sverige og Norge. Skal der ske flere lukninger?

- Der venter en sidste planlagt lukning af en restaurant i Sverige, men derudover er der ikke flere på vej. Jeg kan ikke afvise, at der vil ske tilpasninger, men der kan omvendt også forekomme en eller to nye restaurantåbninger.

Så I føler jer sikre på, at der er plads til Jensens Bøfhus i markedet?

- Det synes jeg bestemt. Vi får mange positive reaktioner fra vores gæster. Vi oplever også en fremgang på antallet af gæster, så ja, vi tror både på forretningen og på, at vi har en fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce