Annonce
Sport

Bødker laver assist i Ottawas første sejr i ti kampe

Ottawa fik brudt stime af kampe uden sejre, mens Lars Ellers Capitals var bagud med tre mål, men vandt.

Ishockeyspilleren Mikkel Bødker stod for en assist, da Ottawa Senators lørdag fik sin første sejr i ti kampe i NHL med en sejr på 5-2 over Calgary Flames.

Senators førte 3-0 efter de første to perioder, og i tredje periode øgede Colin White føringen til 4-0 på en assist fra danskeren.

Ottawas målmand Marcus Hogberg havde 40 redninger i kampen. I første periode havde Calgary 15 skud på mål mod Ottawas fem.

- Helt sikkert lykkelig over, at vi fik de to point. Det er alt sammen på grund af ham, sagde Ottawas forward Brady Tkachuk om Hogberg.

Mikkel Bødker har spillet under ti kampe for Ottawa i denne sæson og har endnu ikke scoret et mål, men den 30-årige dansker er noteret for to assister.

Washington Capitals med Lars Eller som stamspiller lavede rundens største comeback, da holdet besejrede New York Islanders med 6-4.

Efter de to første perioder var Capitals bagud 1-4, men i tredje periode scorede holdet fem gange, mens Islanders gik helt i stå. Alex Ovechkin lavede for anden kamp et hattrick.

Russeren er nu på en delt niendeplads på listen over NHL's mest scorende spillere gennem tiderne med 692 mål.

Toronto Maple Leafs med Frederik Andersen i målet tabte 2-6 til Chicago Blackhawks, mens denne sæsons dårligste hold, Detroit Red Wings med Frans Nielsen, tabte 1-4 til Florida Panthers. Detroit er isoleret i bunden af Eastern Division.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce