Annonce
112

Bøder til bilejere: Lånte ud til venner uden føreret

Annonce

Svendborg/Gudbjerg To bilejere kunne i pinsen indkassere hver en bøde for overtrædelse af færdselsloven, selvom de ikke havde været ude og køre.

De havde nemlig været så venlige at låne deres biler ud til personer, der ikke havde kørekort, og det koster et pænt beløb til bødekassen.

Den ene episode fandt sted på Toldbodvej i Svendborg, hvor en kun 17-årig ung mand blev standset af en patruljevogn mandag kort for klokken 18.

Han havde været til familiepicnic i Christiansminde, hvor den 29-årige kvindelige ejer af bilen, havde givet ham nøglerne til sin bil, så han kunne køre en tur.

Samme forseelse blev en jævnaldrende mandlig bilejer straffet for et par timer senere samme aften, da hans 26-årige ven rutinemæssigt blev standset af politiet på Mullerupvej ved Gudbjerg.

Ejeren af bilen får også her en bøde, for det viste sig nemlig, at han ikke havde sikret sig, at vennen var i besiddelse af et gyldigt førebevis.

Et sådant var blevet frakendt for en periode på to år tilbage i 2018 og kan først generhverves til efteråret – med mindre den ulovlige køretur nu medfører, at frakendelsen forlænges. /gige

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce