Annonce
Fyn

Politiet uddelte bøder for sekscifret beløb i stor razzia: Varebil-ejere havde ikke styr på nye regler

To dages kontroller af varebiler på Fyn afslørede et vist ukendskab til de nye regler, som trådte i kraft sidste år. Arkivfoto: Michael Bager.
Fyns Politi opdagede både narkopåvirkede chauffører, overlæs og udbredt overtrædelse af reglerne for godskørsel, da betjente i denne uge kontrollerede varebiler.

Fyn: I løbet af to dage har Fyns Politi udskrevet bøder for op mod 400.000 kroner til ejere af varebiler. Onsdag og torsdag standsede politiet i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Færdselscenter et stort antal varebiler for at kontrollere, om de overholdt de nye regler for varebiler, som trådte i kraft 1. januar og 1. juli sidste år.

Varebiler, som bruges til firmakørsel, skal nu være registreret hos Motorstyrelsen, og hvis en varebil anvendes til godskørsel for fremmed regning, er der nye krav til både vognmanden og chaufføren - blandt andet skal chaufføren have et varebilschaufføruddannelsesbevis.

Kontrollerne på Fyn har ført til 58 sager, primært om overtrædelse af reglerne for godskørsel, og derfor opfordrer Preben Ingemansen, leder af Operativ Færdsel, vognmænd og chauffører til at undersøge, om de overholder de nye regler.

- Vi kan jo konstatere, at der er en del, som ikke har styr på det, og det bliver hurtigt dyrt, siger Preben Ingemansen.

Bøderne for overtrædelse af reglerne om godskørsel kan løbe op i temmelig store beløb, og Preben Ingemansens umiddelbare vurdering er, at der samlet er udskrevet bøder for mellem 350.000 og 400.000 kroner i løbet af onsdag og torsdag.

Foruden sagerne om godskørsel afslørede kontrollerne to chauffører, der kørte i narkopåvirket tilstand, en chauffør som var frakendt kørekortet, en varebil med overlæs, fire tilfælde af overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen samt en del mindre forseelser.

De nye regler for varebiler kan studeres på Varebilskrav.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce