Annonce
Fyn

Politiet uddelte bøder for sekscifret beløb i stor razzia: Varebil-ejere havde ikke styr på nye regler

To dages kontroller af varebiler på Fyn afslørede et vist ukendskab til de nye regler, som trådte i kraft sidste år. Arkivfoto: Michael Bager.
Fyns Politi opdagede både narkopåvirkede chauffører, overlæs og udbredt overtrædelse af reglerne for godskørsel, da betjente i denne uge kontrollerede varebiler.
Annonce

Fyn: I løbet af to dage har Fyns Politi udskrevet bøder for op mod 400.000 kroner til ejere af varebiler. Onsdag og torsdag standsede politiet i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Færdselscenter et stort antal varebiler for at kontrollere, om de overholdt de nye regler for varebiler, som trådte i kraft 1. januar og 1. juli sidste år.

Varebiler, som bruges til firmakørsel, skal nu være registreret hos Motorstyrelsen, og hvis en varebil anvendes til godskørsel for fremmed regning, er der nye krav til både vognmanden og chaufføren - blandt andet skal chaufføren have et varebilschaufføruddannelsesbevis.

Kontrollerne på Fyn har ført til 58 sager, primært om overtrædelse af reglerne for godskørsel, og derfor opfordrer Preben Ingemansen, leder af Operativ Færdsel, vognmænd og chauffører til at undersøge, om de overholder de nye regler.

- Vi kan jo konstatere, at der er en del, som ikke har styr på det, og det bliver hurtigt dyrt, siger Preben Ingemansen.

Bøderne for overtrædelse af reglerne om godskørsel kan løbe op i temmelig store beløb, og Preben Ingemansens umiddelbare vurdering er, at der samlet er udskrevet bøder for mellem 350.000 og 400.000 kroner i løbet af onsdag og torsdag.

Foruden sagerne om godskørsel afslørede kontrollerne to chauffører, der kørte i narkopåvirket tilstand, en chauffør som var frakendt kørekortet, en varebil med overlæs, fire tilfælde af overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen samt en del mindre forseelser.

De nye regler for varebiler kan studeres på Varebilskrav.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce