Annonce
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

De kommende boliger ved stationen i Nyborg. Illustration: Trimmet Tegnestue
Annonce

”Vi vil styrke indsatsen for at sikre bæredygtige boligområder med fokus på bæredygtige byggematerialer, lavenergi og høj sundhed for borgerne. Vi vil udlægge nye boligområder med et bredt fokus på bæredygtighed.”

Sådan lyder det i "Politik for grøn omstilling". Næste skridt på vejen er handling – og det ligger lige for, at kommunen i forbindelse med de planlagte byggerier dels på Remisen 2 , dels på Banegårdsalléen, stiller krav om bæredygtige byggematerialer, lavenergi og høj sundhed for borgerne. Et krav som falder godt i tråd med mange (børne)familiers forventning til en attraktiv bolig.

Det er ganske vist ikke kommunen, som er bygherre, men hvis de mange hensigtserklæringer om grøn omstilling skal føres ud i praksis, må der stilles krav til de projekter, byggerier etc. som igangsættes i kommunen, blandt andet med anvendelse af Kodeks for bæredygtigt byggeri, som blev vedtaget i kommunen i 2018.

Bæredygtigt byggeri realiseres i forskellig form mange steder blandt andet har boligorganisationen Civica specialiseret sig i dette. Det er nu, der skal handles på det: Kommunen skal med deres egne ord give investorer og bygherrer, der leverer bæredygtige løsninger den nødvendige sparring i form rådgivning, dialog og forhandling. Vi forventer høje ambitioner og lav C02 belastning.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce