Annonce
Kerteminde

Udvalg udskyder beslutning om milliontilskud til festival: - Vi har ikke lagt os fast på, om vi siger ja eller nej

Bæredygtighedsmødet Tomorrow er startet af en privat forening med iværksætteren Caroline Søeborg Ahlefeldt i spidsen. Foto: Nils Svalebøg
Økonomiudvalget vil have en samarbejdsaftale med foreningen bag Tomorrow, før de tager stilling til et tilskud på 2,9 millioner kroner.
Annonce

Kerteminde: Økonomiudvalget valgte at trykke på pauseknappen, da de på ugens mødet behandlede en ansøgning fra bæredygtighedsfestivalen Tomorrow om et tilskud på 2,9 millioner kroner.

- Vi har besluttet, at vi skal have en bedre grundlag at træffe en beslutning på, forklarer borgmester Kasper Olesen (S).

Byrådet gav før sommerferien festivalen en halv million kroner i udviklingsstøtte. De 2,9 millioner kroner er søgt som direkte støtte til festivalen over tre år. 1,5 millioner kroner i 2020. 900.000 kroner i 2021 og 500.000 kroner i 2022. Fra 2023 forventer foreningen bag festivalen, at den bliver økonomisk bæredygtig.

I første omgang har forvaltningen fået til opgave at tage en snak med folkene bag festivalen for at få udarbejdet en samarbejdsaftale med folkene bag festivalen.

- Nu har vi bedt vores forvaltning om at gå i dialog med dem, for der er nogle ting, der skal konkretiseres i forhold til at sikre de gevinster, som vi drømmer, om Kerteminde kan få ud af det her, siger Kasper Olesen.

- Vi har ikke lagt os fast på, om vi siger ja eller nej til ansøgningen. Nu venter vi på, at vi får svar på de ting, vi har bedt om svar på.

Annonce

To klimamøder i samme weekend

Tomorrow bliver afholdt 28.-29. august 2020 på Lundsgaard Gods ved Kerteminde i samme weekend som klimafolkemødet i Middelfart.

Borgmester Kasper Olesen ser det dog ikke som noget på problem, at der er to store klimamøder i samme weekend på Fyn.

Folkemødet i Middelfart vil nemlig lægge op til debat, hvor fokus i Kerteminde bliver på oplevelser og konkrete anvisninger til handling.

- Det kunne jo være, at vi kunne tiltrække folk fra hele landet til Fyn i den weekend, hvor der det ene sted er nogle spændende debatter og vi det andet sted fokuserer på handling, siger Kasper Olesen, der gerne ser et samarbejde mellem de to møder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce