Annonce
Læserbrev

Bæredygtighed. Verdensmål og Vollsmose

Annonce

Synspunkt: Hvordan sikrer vi, at vores børn og de kommende generationer overtager et samfund, der er i bedre stand end nu? Og hvordan sikrer vi, at Odense er en attraktiv by for familier og virksomheder? Et af svarene er, at vi i Odense skal arbejde målrettet hen imod en grøn og bæredygtig by, hvor miljø, klima og grønne løsninger er i centrum. I morgen onsdag tager byrådet et vigtigt skridt i den retning. Byrådet vedtager nemlig en ny politik ”Verdensmålspolitikken”. Det har vi valgt at kalde den, fordi indholdet tager udgangspunkt i de verdensmål for bæredygtighed, som FN har fastsat. Jeg har personligt været helt inde i maskinrummet under udarbejdelse af Verdensmålspolitikken, og jeg glæder mig meget over, at Odense nu kan sætte en klar retning for udviklingen af et grønnere, sundere og mere bæredygtigt Odense.

Verdensmålspolitikken sætter en retning for en lang række konkrete tiltag: Hvordan kan vi forbruge mindre i kommunen? Hvordan kan vi udvikle partnerskaber med virksomheder om bæredygtig udvikling. Hvordan får vi involveret de næste generationer, og hvordan kan vi udvikle bydele i Odense, hvor byggeriet er endnu grønnere og sundere. Verdensmålspolitikken vil fx få direkte indflydelse på den type bygningsmaterialer, der skal benyttes ved opbygning af det nye Vollsmose.

Men vi vil i Det Konservative Folkeparti godt gå længere. Derfor stiller vi i byrådet onsdag et tillægsforslag, hvor vi foreslår, at vi i forbindelse med omdannelsen af Vollsmose igangsætter initiativer, der understøtter erhvervs- og iværksætteraktiviteter, der har fokus på FN's Verdensmål. Vi tror på, at vi med den kommende nedrivning i Vollsmose og efterfølgende ny-opbygning har en unik mulighed for at gøre Vollsmose til et laboratorium for bæredygtig grøn omstilling. Et internationalt by-laboratorium, der kan tiltrække de mange virksomheder og familier, der fokuserer på bæredygtig udvikling, og som kan medvirke til at ændre befolkningssammensætningen i bydelen. Vollsmose skal i de kommende år ”vendes på hovedet”, hvilket netop åbner for denne helt unikke mulighed. Med denne tilføjelse til verdensmålspolitikken er vi sikre på, at Vollsmose har endnu større mulighed for at blive en attraktiv bydel, hvor der kan skabes job i nye brancher og en helt ny identitet for området. Vi håber, at byrådets øvrige partier er klar til at tage næste bæredygtige skridt, og sikre udviklingen af vores børns Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce