Annonce
Nordfyn

Bæredygtighed: Nyt magasin sætter spot på Nordfyns Kommunes klimaindsats

På forsiden af det nye magasin er Børnehaven Skovhuset, der er på tur for at lære om affaldssortering. Foto: Nordfyns Kommune
Torsdag udkom et magasin, der i ord og billeder sætter fokus på Nordfyns Kommunes indsats for at skabe et grønnere Nordfyn. Teknik- og Miljøudvalget står bag initiativet.
Annonce

Nordfyn: Med udgivelsen af det nye magasin "Bæredygtigt Nordfyn" ønsker kommunens Teknik- og Miljøudvalg at fortælle om tiltag, der er med til at trække udviklingen på Nordfyn i en grønnere retning. Det gælder blandt andet en mere bæredygtig håndtering af regnvand, etablering af vådområder, omstillingen til en grønnere kommunal bilpark, energirigtig gadebelysning, affaldssortering på skoler og rådhuse og husstandsindsamling af plast.

Magasinet er dog langt fra udtømmende for det, Nordfyn gør på det grønne område, skriver kommunen i en pressemeddelelse. Anders Thingholm (K), formand for Teknik og Miljøudvalget, siger:

- Vi står på et meget solidt fundament. Siden vi i 2009 ansatte vores første energikonsulent, er vi nu i den situation, at 100 procent af kommunens elforbrug kommer fra vedvarende energi. Hvad angår varmeforbruget, kommer 47 procent af forbruget fra biogas eller anden grøn energi. Det er et rigtig godt udgangspunkt.

Annonce

Kom med idéerne

I magasinet præsenteres samtidig det klimavisionsmål, som kommunalbestyrelsen vedtog tidligere på året. Målet går på, at Nordfyns Kommune som virksomhed skal være klimaneutral inden 2030.

- Den proces inviterer vi vores borgere, virksomheder og foreninger med ind i. Vi er afhængige af alle de idéer, vi kan få, så det ser jeg meget frem til. Alle med lyst til at arbejde for et grønnere Nordfyn er mere end velkomne til at deltage, siger udvalgsformand Anders Thingholm.

Har du input til hvordan man som kommune, borger eller virksomhed kan gøre Nordfyn grønnere, eller har du et konkret spørgsmål til emnet, som du synes, at vi på avisen skal undersøge, så er du velkommen til at skrive direkte til os i boksen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce