Annonce
Nordfyn

Bæredygtige møbler til børneværelset: Rene fra Morud holdt tale foran kronprinsparret

Rene Stenvang (th.) taler her med med Kronprins Frederik og ambassadør Hans Brask. Bag konferencen i Riga stod blandt andet den danske ambassade i Letland, Industriens Fond og Kulturministeriet. Foto: PR.

Under overværelse af blandt andre kronprinsparret var Rene Stenvang fra Morud, som er direktør for Hoppekids i Odense, udpeget som taler ved stor konference i Letland.

Morud: Ganske få personer fra Nordfyn får i løbet af deres liv lov til at holde tale foran kronprinsparret. Rene Stenvang, som bor i Morud og er direktør for Hoppekids i Odense, er en af dem.

Fredag d. 7 december fik den nordfynske erhvervsmand ordet under konferencen "Creative Industry Forum" i den lettiske hovedstad Riga. Konferencen blev blandt andre overværet af det danske kronprinspar Frederik og Mary samt kulturminister Mette Bock (LA).

Rene Stenvang, der i 23 år har drevet en stor fabrik med 100 medarbejdere i Letland, slog et slag for bæredygtig produktion af møbler til børneværelset.

- For mig er det helt afgørende at få kommunikeret vores grundtanke om bæredygtighed, så den forhåbentligt kan inspirere andre danske virksomheder med produktion i udlandet, siger Rene Stenvang.

Hoppekids i dag er den eneste producent af børnemøbler på verdensplan, der kan tilbyde et modulopbygget sengesystem, som er svanemærket.

Annonce

Store krav

Hoppekids har hovedkontor på Agerhatten i det sydøstlige Odense og egen fabrik i Letland. Virksomheden har tænkt bæredygtighed ind i samtlige dele af produktionen.

- Vi stiller store krav til, at det træ, som vi benytter i vores produktion, kommer fra bæredygtigt skovbrug, og derudover bruger vi alt træspild til at producere energi til selve produktionen, fortæller Rene Stenvang, der under sin tale også kom ind på, hvordan det er lykkes en dansk virksomhed at skabe bæredygtig produktion på fremmed grund.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at bæredygtighed ikke står nær så højt på dagsordenen i Letland, som den eksempelvis gør herhjemme. Men ved at arbejde stenhårdt med sikring af råvarer og overvågning så er det lykkedes at lave bæredygtig produktion gennem mange år i Letland, siger Rene Stenvang.

I forbindelse med konferencen i Riga har Rene Stenvang stiftet prisen, "Sustainable Entrepreneurship Award", hvor der følger 5.000 euro med til en lettisk entreprenør med særligt fokus på bæredygtighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce