Annonce
Erhverv

Bæredygtige fynske firmaer i spil til hæder

Direktør Jacob Stokkebye Gertsen fra Butlers Choice, er nomineret for virksomhedens sociale indsat og bæredygtighed i bl.a Vietnam og Indien. Arkivfoto

Socialt ansvar og bæredygtighed er i top hos to fynske firmaer, som er kandidater til priser nationalt og internationalt

Bæredygtigt fiskeri i udviklingslande og rengøring uden brug af vand og rengøringsmidler.

De er overskrifterne for to fynske firmaer, som i dag er kandidater til at vinde såvel den internationale som en nationale csr-pris ved en konference i Vejle.

Kort fortalt handler det om socialt ansvar og bæredygtighed, når CSR Awards løber af stablen i Vejle onsdag.

Det er de rigtig gode til hos Butlers Choise i Kertminde, hvor Jacob Stokkebye siden 1997 har importeret fisk og skaldyr fra udviklingslande. Kodeordene er social ansvarlighed og bæredygtige løsninger inden for et erhverv, hvor størsteparten af produkterne - skalddyr og fisk - kommer fra opdræt. Derfor står Butlers Choise som en af tre kandidater til CSR Abroad-prisen i Vejle. Butlers Choise har i dag 19 ansatte i Danmark, Vietnam og Indien, hvor man arbejder både med produktionsmetoder, miljø og arbejdsforhold for medarbejdere og deres familier.

Firmaet har som led i sit sociale arbejde en fond - Choise Foundation - som indgår partnerskaber med virksomheder, som ønsker at gøre en forskel i deres leverandørkæde.

Den anden fynske kandidat til en pris - den nationale CSR-pris - er Odense-virksomheden De Forenede Dampvaskerier, som gør det muligt at gøre rent uden brug af vand eller rengøringsmidler med konceptet Viima. Det er ikke et trylleshow, der løber af stablen i Vejle, selv om det lyder lidt i den retning, men Odense-firmaet har formået at fjerne 90 procent af vand og rengøringsmidlerne fra spanden, når der skal gøres rent.

I stedet er spanden fyldt med en let fugtig moppe med ultratynde fibre, som ved hjælp af statisk elektricitet opsamler snavs og skidt.

Bedre arbejdsklima

Udover at det reducerer brug af vand og rengøringsmidler, så giver det også et betydeligt bedre arbejdsklima. Eksempelvis på Lolland, hvor kommunen har sparet 1,3 mio. kroner på færre sygedage blandt rengøringspersonalet, fordi der ikke længere skal flyttes og løftes tunge spande eller arbejde med skadelige rengøringsmidler. Desuden har kommunen sparet 400.000 kroner på vand og indkøb af rengøringsprodukter.

CSR Awards er en stor årlig konference, som har til formål at skabe synlighed og debat om virksomheders arbejde med bæredygtighed og social ansvarlighed. Mere end 1000 erhvervsfolk fra hele landet kommer til Vejle for at deltage i dagens arrangement, hvor en lang række højtprofilerede danske og internationale talere går på scenen. Der er desuden en række såkaldte side-events med fokus på udvikling af csr, men der er også plads til underholdning med bl.a. Steffen Brandt og Anya, før Prins Joachim, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skuespiller og bestyrelsesmedlem i CSR Fonden, Connie Nielsen, overrækker priserne til årets vindere i de ialt syv kategorier.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Kerteminde For abonnenter

Mystisk støj kan være skadelig: Nu skal brummende lyd i Munkebo undersøges

Erhverv

Pakkerne hober sig op: Kom nu og hent dem

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Nordfyn

Første aften med nye legekammerater: Ni ud af de 25 medlemmer i kommunalbestyrelsen er nye

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Odense

Letbanen er endnu en gang forsinket: Nu vil borgmester vente med beslutning om mere letbane

Annonce