Annonce
Erhverv

Bæredygtige fynske firmaer i spil til hæder

Direktør Jacob Stokkebye Gertsen fra Butlers Choice, er nomineret for virksomhedens sociale indsat og bæredygtighed i bl.a Vietnam og Indien. Arkivfoto

Socialt ansvar og bæredygtighed er i top hos to fynske firmaer, som er kandidater til priser nationalt og internationalt

Bæredygtigt fiskeri i udviklingslande og rengøring uden brug af vand og rengøringsmidler.

De er overskrifterne for to fynske firmaer, som i dag er kandidater til at vinde såvel den internationale som en nationale csr-pris ved en konference i Vejle.

Kort fortalt handler det om socialt ansvar og bæredygtighed, når CSR Awards løber af stablen i Vejle onsdag.

Det er de rigtig gode til hos Butlers Choise i Kertminde, hvor Jacob Stokkebye siden 1997 har importeret fisk og skaldyr fra udviklingslande. Kodeordene er social ansvarlighed og bæredygtige løsninger inden for et erhverv, hvor størsteparten af produkterne - skalddyr og fisk - kommer fra opdræt. Derfor står Butlers Choise som en af tre kandidater til CSR Abroad-prisen i Vejle. Butlers Choise har i dag 19 ansatte i Danmark, Vietnam og Indien, hvor man arbejder både med produktionsmetoder, miljø og arbejdsforhold for medarbejdere og deres familier.

Firmaet har som led i sit sociale arbejde en fond - Choise Foundation - som indgår partnerskaber med virksomheder, som ønsker at gøre en forskel i deres leverandørkæde.

Den anden fynske kandidat til en pris - den nationale CSR-pris - er Odense-virksomheden De Forenede Dampvaskerier, som gør det muligt at gøre rent uden brug af vand eller rengøringsmidler med konceptet Viima. Det er ikke et trylleshow, der løber af stablen i Vejle, selv om det lyder lidt i den retning, men Odense-firmaet har formået at fjerne 90 procent af vand og rengøringsmidlerne fra spanden, når der skal gøres rent.

I stedet er spanden fyldt med en let fugtig moppe med ultratynde fibre, som ved hjælp af statisk elektricitet opsamler snavs og skidt.

Annonce

Bedre arbejdsklima

Udover at det reducerer brug af vand og rengøringsmidler, så giver det også et betydeligt bedre arbejdsklima. Eksempelvis på Lolland, hvor kommunen har sparet 1,3 mio. kroner på færre sygedage blandt rengøringspersonalet, fordi der ikke længere skal flyttes og løftes tunge spande eller arbejde med skadelige rengøringsmidler. Desuden har kommunen sparet 400.000 kroner på vand og indkøb af rengøringsprodukter.

CSR Awards er en stor årlig konference, som har til formål at skabe synlighed og debat om virksomheders arbejde med bæredygtighed og social ansvarlighed. Mere end 1000 erhvervsfolk fra hele landet kommer til Vejle for at deltage i dagens arrangement, hvor en lang række højtprofilerede danske og internationale talere går på scenen. Der er desuden en række såkaldte side-events med fokus på udvikling af csr, men der er også plads til underholdning med bl.a. Steffen Brandt og Anya, før Prins Joachim, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skuespiller og bestyrelsesmedlem i CSR Fonden, Connie Nielsen, overrækker priserne til årets vindere i de ialt syv kategorier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce