Annonce
Svendborg

Bæredygtig bosætningsstrategi giver pris til Svendborg Kommune

Lennart Christoffersen (tv) fra Geoforum overrækte prisen på 5000 kroners Berlin-studietur til specialkonsulent Astrid Krarup Andersen fra Svendborg Kommune. Foto: Geoforum
Ved den nyligt afholdte konference, Kortdage 2019, var Svendborg Kommune nomineret til både en jury- og en publikumspris for arbejdet med bæredygtige bosætningsstrategier. Kommunen kunne stolt hive den ene med hjem.
Annonce

SVENDBORG: Geoforum, som er det danske forum for geografisk information, holdt for nylig den sjette konference af sin slags, da de samlede 900 deltagere i Øksnehallen på Vesterbro i København til Kortdage 2019.

Over tre dage blev der disket op med 96 foredragsholdere, 10 keynote-talere og en prisuddeling med to geodatapriser, jury- og publikumsprisen.

Svendborg Kommune løb med publikumsprisen - med publikum i betydningen de 900 konferencedeltagere og dermed kollegaer i branchen. Og prisen fik kommunen for "Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi".

Det er Astrid Krarup Andersen, specialkonsulent for data og digitalisering ved Svendborg Kommune, glad for. Det var nemlig hende, der skulle på scenen og modtage hæderen og de 5000 kroner til en studietur til Berlin, der følger med.

- Jeg er stolt og glad for, at det er alle mine kollegaer på Kortdage har kunnet se idéen i det, vi gør. Man kan altid bruge en anerkendelse fra kollegaerne, så vi fremadrettet kan fokusere på at blive bedre ved hjælp af data, siger Astrid Krarup Andersen.

Kortdage

Kortdage er en konference, som med et højt fagligt niveau årligt samler og udfordrer GIS- og geodata-branchen. Konferencen har eksisteret siden 1974, og over tre dage bliver der sat fokus på forskellige temaer, der omgiver og påvirker den danske geodata-branche, og hvor anvendelsespotentialet for kort, GIS og geodata er stort.

Kortdage er repræsenteret ved mange forskellige faggrupper, som hver især rækker ud efter anvendelsesmulighederne af GIS og geodata. Det er alt fra biologer til læger, statistikere, journalister, landinspektører, ingeniører, geografer, kort- og landmålingsteknikere og kommunikatører.

Foreningen Geoforum var vært ved konferencen Kortdage 2019.

Kilde: Kortdage.dk

Annonce

59.000 borgere

Helt specifikt har Astrid Krarup Andersen og kollegaerne i afdelingen Data- og digitalisering udarbejdet en analyse af Svendborg, hvor de har delt kommunen op i 13 lokalområder:

- Svendborg Kommune vil rigtigt gerne blive klogere på, hvem vi er i kommunen - men ikke bare på en "Danmarks Statistik-data-agtig" måde, for så får du "Svendborg kommune ser sådan ud". Vi vil rigtigt gerne kigge mere specifikt på vores 59.000 borgere og spørge, hvordan ser Svendborg midtby ud kontra Skårup, som nok er børnefamilier kontra Stenstrup, som måske er børnefamilier eller pensionister.

- Det er så vi kan være bedre til at differentiere områderne og på den måde kunne sige, hvad er det i Stenstrup, der mangler indenfor boligudlæg for eksempel. Når vi nu bygger så meget, er det så det rigtige, vi bygger? Vi kan også se, at der flytter rigtigt mange københavnere hertil, og er det eksemplevis Vester Skerninge, de flytter til? Så det handler om at finde styrkerne og svaghederne indenfor de områder, som vi så kan arbejde videre med, fortæller Astrid Krarup Andersen.

Annonce

Verdensmål 11

At man så kan putte et af FN's 17 verdensmål på bosætningsstrategien, nemlig nummer 11 "Bæredygtige byer og lokalsamfund", er lidt af en tilfældighed, fortæller Astrid Krarup Andersen, for det er bare sådan, de arbejder, verdensmål eller ej.

- Det er jo ikke en dårlig ting, at vi kan putte den kasse på, vi arbejder jo på at skabe de her bæredygtige byer og lokalsamfund, og det bliver bæredygtigt, når vi begynder at kigge på, hvordan vi bruger vores ressourcer. Det kan være på mange parametre. Men det er det, der ligger i bæredygtighed. Når vi skal planlægge byens rum med for eksempel flere grønne områder, kigger vi på det i forhold til klima, og hvordan vi kan klimasikre det på en måde, hvor vi også tilgodeser befolkningen, siger Astrid Krarup Andersen, som glæder sig til den kommende studie- og inspirationstur til Berlin.

Geodataprisen 2019

De nominerede til Juryprisen 2019:
  • Datadrevne og GIS-understøttede webportaler til vand- og kloakoplysninger på din adresse fra NIRAS [vinder].
  • GIS-platform for samskabende planlægning af klimatilpasning fra Geoinfo og Aalborg Universitet.
  • Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi fra Svendborg Kommune.

Nominerede til årets Publikumpris:

  • 3D bymodel til visuel formidling af klimaprojekt,Vejle Kommune.
  • Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi, Svendborg Kommune [vinder].
  • Animationer, GISio.

Kilde: Kortdage.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce