Annonce
Middelfart

Bælthaven fik en heldig start: Et år med 'ekstrem' mængde af muslinger

Bælthaven i Middelfart fik denne ejerløse havhaveplatform i 2020. Den har kastet mange spiseklar muslinger af sig. Privatfoto
10. marts fyldte foreningen Bælthaven et år. Og foreningens første år faldt sammen med en opblomstring af muslingeyngel.

Middelfart: De nåede det lige. Folkene bag foreningen Bælthaven kunne 10. marts sidste år - og altså dagen inden coronanedlukningen af Danmark - holde stiftende generalforsamling og dermed sætte projektet med at dyrke muslinger i gang.

Men foreningens held stoppede ikke der. Her et år senere kan folkene bag se tilbage på et år, hvor muslingefarmeriet har haft masser af medvind.

For mængden af muslingeyngel i 2020 har været helt "ekstrem". Det skriver medlem af foreningen og naturvejleder ved Naturpark Lillebælt Annette Weiss i en pressemeddelelse.

Annonce

- Vi har set helt tossede mængder af blåmuslingeyngel i Lillebælt i år. Jeg har faktisk spurgt lidt rundt, og det lader til, at det ikke er et lokalt fænomen, men at det ses flere steder i landet, skriver hun i pressemeddelelsen og forklarer, at årsagen nok har været, at saltbalancen i havet og temperaturerne har gjort forholdene optimale for muslingerne.

På billedet ses muslingeyngel, som der har været store mængder af i Lillebælt i det forgangne år. Privatfoto

Forsøg med sukkertang

Arbejdet med Bælthaven har ifølge foreningens formand Henrik Yde krævet en del hårdt arbejde. Blandt andet med at vedligeholde af den platform, muslingerne dyrkes fra.

Men med den gode start gør Bælthaven sig allerede forhåbninger om at tage det næste skridt med projektet.

- Vi arbejder på at få en platform med bedre adgangsforhold og med plads til flere muslinger, skriver han i pressemeddelelsen.

- Og vi har forsøg kørende, hvor vi prøver at dyrke sukkertang. Og så arbejder vi hele tiden på at få nye medlemmer. Der er nemlig plads til flere.


Vi har set helt tossede mængder af blåmuslingeyngel i Lillebælt i år. Jeg har faktisk spurgt lidt rundt, og det lader til, at det ikke er et lokalt fænomen, men at det ses flere steder i landet.

Annette Weiss, naturvejleder


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce