Annonce
Kerteminde

Både frustration og lettelse i Aktivhuset i Kerteminde

Der var fyldt ved alle borde til torsdagens møde i Aktivhuset i Kerteminde. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Torsdag afholdt Aktivhuset stormøde, hvor husets fremtid skulle drøftes. Formanden for husets brugerråd følte sig mere afklaret efter mødet, mens formanden for kommunens ældreråd mener, at brugerne har ventet for længe i uvished.

Kerteminde: Der var fyldt ved alle borde, da brugerne af Aktivhuset i Kerteminde torsdag var mødt op til stormøde, hvor husets fremtid skulle drøftes. Politiske beslutninger om at reducere antallet af borgere, der bliver visiteret til vedligeholdende træning, samt at Kerteminde Kommunes tre nuværende demensdagscentre skal lægges sammen og flyttes til Aktivhuset, fyldte hos dagens fremmødte.

Blandt andet var der flere, der spurgte ind til, hvordan hverdagen i huset ville blive, når de demente borgere flytter til Aktivhuset.

- Demensområdet bliver mere i højskoleånd, så man ikke bare bliver anbragt, men at man kan lave noget, man går op i. Tanken er, at vi sammen skaber et cafémiljø og en højskoleånd, så vi kan være her alle sammen, forklarede Solveig Christiansen, der er teamleder for Træningsområdet i Kerteminde Kommune.

Samtidig slog hun fast, at kommunen vil vurdere hver enkelt borgers personlige behov i forbindelse med vedligeholdende træning. Solveig Christiansen var sammen med Diana Krogstrup, der er leder for Sundhed, Myndighed og Psykiatri i Kerteminde Kommune, mødt op for at forklare de politiske beslutninger og svare på spørgsmål fra borgerne.

Og selvom der både var tvivl, uvished og frustration hos de fremmødte borgere før mødet, var det ifølge Aktivhusets brugerråds formand, Carsten Hansen, alligevel en lettelse, at det nu blev slået fast med syvtommersøm, at Aktivhuset fortsat vil være et sted, hvor Kertemindes ældre borgere kan mødes om socialt samvær.

- Det var rart, at det blev gjort klart, at dem, der ikke er visiteret, fortsat kan få lov til at blive i huset, siger han.

- Så kan det godt være, at vi skal til at indrette os på en lidt anden måde, når de demente borgere kommer, fortsætter han.

Og han blev bakket op af flere af dagens fremmødte, der følte sig mere afklaret om husets fremtid efter mødet.

Dog var ikke alle lige begejstret. Blandt andet gjorde formand for Ældrerådet i Kerteminde Kommune, Ane Sofie Hjort, opmærksom på, at hun synes, at borgerne har ventet for meget og for længe i uvished om deres fremtid.

- Det er frygteligt, at nogle har ventet i flere måneder på, hvad der skal ske. Der bliver nødt til at komme nogle konkrete planer ud, før sådan noget bliver meldt ud, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce